Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 11.08.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Nani Mora amb Pere Aragončs
La supressió dels peatges a la C-32 serŕ una realitat el proper estiu
l'Alcalde de Llavaneres, Nani Mora, ha participat en la trobada de l'anunci de la licitació de l'estudi de distribució de la mobilitat de la comarca

La Generalitat ha confirmat que el 31 d'agost de 2021 finalitzarŕ la concessió de l´autopista del Maresme, compte enrere perquč l'eliminació dels peatges de la C-32 al Maresme sigui una realitat, fet que permetrŕ la reordenació de la mobilitat del Maresme i, especialment de la carretera NII al seu pas pels municipis maresmencs.

Aquesta setmana passada, la Generalitat ha anunciat als alcaldes del Maresme, la licitació de l´Estudi de la mobilitat al corredor de la C-32 al Maresme amb l´alliberament del peatge. Proposta de millores i de reconfiguració viŕria, en una reunió mantinguda al Consell Comarcal.

D´aquesta manera, la Generalitat ha confirmat que el 31 d´agost de 2021 finalitzarŕ la concessió de l´autopista del Maresme, fet que suposa el compte enrere perquč l´eliminació dels peatges de la C-32 al Maresme, la primera amb peatge de tot l´estat espanyol.

L'alliberació del peatge de l´autopista C-32 és una reivindicació histňrica de la comarca que permetrŕ la reordenació de la mobilitat del Maresme i, especialment en relació amb la carretera NII al seu pas pels municipis maresmencs. Aquesta via que, actualment, és la principal artčria de mobilitat gratuďta a la comarca és un punt negre per la seva elevada sinistralitat, així com una barrera per al desenvolupament dels municipis que travessa.

Els primers estudis xifren que la supressió dels peatges a l´autopista C-32 suposaran reduir entre 6.000 i 15.000 el nombre de vehicles que actualment circulen diŕriament per la carretera NII i permetrŕ la seva pacificació.

L´estudi encarregat per la Generalitat analitzarŕ la configuració viŕria actual i, a partir de macro i micro simulacions de trŕnsit, presentarŕ diferents propostes d´actuació per millorar la connectivitat i reconfiguració del conjunt de la xarxa viŕria de la comarca. L´estudi, licitat aquesta setmana, estarŕ acabat en un termini de sis mesos.

Diputació de Barcelona
^