Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies
És un moviment social que promou un canvi en el model econòmic per orientar-lo cap al benefici col·lectiu i no pas individual

L'Ajuntament de Llavaneres s'estrena com a entitat simpatitzant de l'Associació Catalana per al Foment de l'Economia del Bé Comú. Una aposta de la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum per donar suport i promoure els principis de l'Economia del Bé Comú: Dignitat humana, solidaritat, sostenibilitat, justícia social, participació democràtica i transparència.

Logotip

Qui són?

L'Economia del Bé Comú és un moviment social que es va iniciar a Àustria al 2009 impulsat per Christian Felber i que pretén canviar la societat mitjançant un canvi en el model econòmic, orientant-lo cap al bé comú i de tots els individus, enfront al bé individual i el lucre per el lucre i de baix a dalt.

Segons la seva filosofia, "el model econòmic actual només té en compte indicadors monetaris, deixant fora qualsevol indicador que tingui en compte factors humans com la dignitat humana, la solidaritat, la igualtat, l’ecologia, la transparència, etc."

Una associació de persones i organitzacions -públiques, privades i del tercer sector- que comparteixen els valors universals de l’economia del bé comú i col·laboren activament en la seva promoció, difusió i implantació reals.

Què proposen?

  • Promoure el coneixement, perfeccionament, aplicació, difusió i foment del model d'Economia del Bé Comú.
  • Aplicar aquest model a empreses i organitzacions amb la finalitat que interioritzin aquests valors en la seva cultura, i els implementin en el seu funcionament.
  • Incorporar aquests valors en el funcionament dels municipis i altres institucions públiques.
  • Implicar els professionals del coneixement i l'educació en el desenvolupament dels valors de l'Economia del Be Comú en els diferents camps en els quals desenvolupin la seva tasca.
  • Involucrar els mitjans de comunicació en la tasca de difondre els principis de cooperació i contribució al be comú en la societat en general.
  • Donar suport als professionals que es dediquen a acompanyar empreses i organitzacions en l'aplicació d'aquests principis.
  • Promoure millores en la legislació inspirades en el model de l'Economia del Bé Comú.