Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis Centrals Promociˇ Econ˛mica, Empresa, Comerš, Turisme i Consum Agenda 05-05-2021

OBJECTIUS

L'objectiu general del curs Ús:
Utilitzar les tŔcniques mÚs avanšades i les aplicacions en la gestiˇ de magatzems. Integrar
aquesta funciˇ en l'estratŔgia logÝstica de l'empresa per aconseguir productivitat i
competitivitat.
Per aix˛ en finalitzar el curs el participant ha de:
1. ConŔixer els principals sistemes de classificaciˇ i emmagatzematge de mercaderies,
en funciˇ de les seves caracterÝstiques i nivells de rotaciˇ i estacionalitat.
2. Establir sistemes racionals d'aprovisionament des del punt de vista d'optimitzaciˇ
econ˛mica i fÝsica.
3. Racionalitzar els mŔtodes d'entrada –emmagatzematge sortida de mercaderies, aixÝ
com mantenir un inventari constant d'existŔncies.
4. Millorar i mesurar el nivell de servei del magatzem, tant per als clients externs com
interns.
5. Establir criteris per al disseny i optimitzaciˇ de l'espai, transport i servei de
manutenciˇ del magatzem

CONTINGUTS

UNITAT DID└CTICA 1. IDENTIFICACIË DE MERCADERIES
1.1. CaracterÝstiques de la mercaderia. Pes, volum, rotaciˇ i estacionalitat.
1.2. Sistema de codificaciˇ.
1.3. Fitxer mestre de mercaderies.
1.4. ABC de mercaderies.

UNITAT DID└CTICA 2. APROVISIONAMENT.
2.1. MŔtodes de gestiˇ d'estoc.
2.2. Sistemes d'informaciˇ per a la gestiˇ.
2.3. Fitxer de prove´dors.
2.4. Fitxer de comandes.
2.4.1. Seguiment de comandes.
2.5 Recepciˇ de mercaderies.

UNITAT DID└CTICA 3. ADMINISTRACIË
3.1. Valoraciˇ de les existŔncies.
3.2. Actualitzaciˇ de preus.
3.3. Inventaris.
3.4. Regularitzaciˇ de diferŔncies.

UNITAT DID└CTICA 4. SORTIDES DE MAGATZEM.
4.1. Preparaciˇ de mercaderia. Sistema de peticiˇ.
4.2. Documentaciˇ. Controls.
4.3. Transport.
4.4. Nivell de servei.

UNITAT DID└CTICA 5. ESTRUCTURA DEL MAGATZEM
5.1. Disseny i optimitzaciˇ de l'espai d'un magatzem.
5.2. Equips de manutenciˇ.

UNITAT DID└CTICA 6. PREVENCIË DE RISCOS LABORALS EN EL MAGATZEM