Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Educació Orienta't Documents

Camps de treball

Són experiències amb un grup de persones de diferents països on es col·labora en la realització d'un projecte solidari per a la comunitat local (d'àmbit social, mediambiental, cultural o educatiu) en el nom d'una entitat o ONG.
Normalment es realitzen a l'estiu, amb una durada d'entre 2 i 3 setmanes.
Entitats : Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya i Servei Civil Internacional (SCI).

Camps de solidaritat

Són una experiència per formar-se, conviure i conèixer de primera mà la realitat quotidiana dels països.
L’objectiu és aconseguir una major consciència de les desigualtats Nord-Sud i promoure actituds en favor d’un model més just i respectuós amb els drets humans i la identitat dels pobles i persones.
El/la participant haurà de fer-se càrrec de les despeses de la formació prèvia, del vol i de la manutenció durant l'estada.
Entitats que en gestionen: Setem, Proide.

Intercanvis juvenils

Són trobades de 5 a 21 dies de durada, on grups de joves de 13 a 30 anys, de diferents països, realitzen activitats d’Educació no formal. Podem trobar intercanvis que es treballin des de l’esport, el teatre, la música, la fotografia, la cuina, l’art, la cultura…
L’estada està subvencionada pel Programa "Erasmus+"
Entitats que en gestionen: Catalunya Voluntària, Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCAT).

Brigades internacionals

Les brigades són estades per a joves més compromesos i que volen participar activament perquè la solidaritat és el seu modius de vida. Es pot participar en funció de la quantitat de persones interessades en viatjar i estan destinades a persones a partir dels 18 anys o dels 21, en alguns casos. Algunes estades requereixen formació, que s'ofereix a través de l'organitzador.