Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis Centrals Promociˇ Econ˛mica, Empresa, Comerš, Turisme i Consum NotÝcies
L'Ajuntament de Llavaneres i l'Escola de Natura del Corredor ofereixen a les escoles de primÓria participar en una visita guiada a explotacions de pŔsol garrofal
Visita pèsol escoles

L'Ajuntament de Llavaneres i l'Escola de Natura del Corredor ofereixen a les escoles de primària participar en una visita guiada a explotacions de pèsol garrofal. L'activitat es va iniciar durant el curs 2005-2006 a una escola de Llavaneres i, des de l'any passat, compta amb el suport de l'Ajuntament, pel seu valor pedagògic, ja que apropa els nens al coneixement del seu entorn més proper.

L'hort i el pèsol de Llavaneres

La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de Llavaneres, en col·laboració amb la Regidoria d´Educació, i l'Escola de Natura del Corredor s'han posat mans a la feina per donar a
conèixer als nens i nenes de tot Catalunya les explotacions agrícoles del pèsol de Llavaneres. Aquesta activitat, que té per nom  L´hort i el pèsol de Llavaneres, a partir d´aquest any es fa extensible a totes les escoles que ho sol·licitin. La visita es programa entre els mesos de març i abril, quan les pesoleres estan més florides, coincidint amb la celebració de la Festa del Pèsol de Llavaneres, que aquest any es farà del 16 al 19 d´abril. La visita estarà guiada per educadors ambientals de l'Escola de Natura i pels pagesos responsables de l'explotació.
 
L´activitat està adreçada a alumnes de tots els nivells d'educació primària i consisteix en visitar una explotació hortícola del municipi de Sant Andreu de Llavaneres, on s'hi conreen, entre d'altres varietats d'hortalisses, els emblemàtics pèsols garrofals, "els pèsols de Llavaneres".

Durant la visita ens acompanyen els educadors ambientals de l'Escola de Natura del Corredor i els pagesos responsables de l'explotació, que ajuden als alumnes a conèixer tots els secrets del pèsol de Llavaneres i l'horta maresmenca en general: el calendari de sembra, les varietats d'hortalisses conreades, les eines utilitzades, les feines de l'hort, com es rega, d'on surt l'aigua, etc.

L'objectiu de la sortida és que els alumnes tinguin un contacte directe i vivencial amb un món agrícola que tot sovint desconeixen, malgrat tenir-lo a les portes de casa.

Per concertar una visita:

Logotip Escola de NaturaEscola de Natura del Corredor
Telèfons: 93 795 54 05 i 93 795 52 28 
Correu electrònic