Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies
El projecte es presentarà públicament dijous 29 de maig a les 19 hores a Ca l'Alfaro

La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme vol impulsar un pla per revaloritzar la plana agrícola del municipi. Les reunions s'han posat en marxa aquest mes de maig. El primer pas ha estat adjudicar l'elaboració del projecte a una empresa especialitzada, Raiels, per la seva expertesa. El projecte té un pressupost total de prop de 18.000 euros i compta amb una subvenció de 7.152 € de la Diputació de Barcelona. Per presentar el projecte i recollir les aportacions del sector es farà una reunió el 29 de maig a les 19 h a Ca l'Alfaro. L'Ajuntament convida a participar-hi a totes les persones relacionades amb el sector agrari del municipi.

Reunió de treball
Primera reunió, amb la regidora Annabel Martínez, personal de l'àrea i de l'empresa adjudicatària i Horta Marcó.

El projecte té com a repte fer una diagnosi del sector agrícola del municipi, valorar les possibilitats de relleu generacional i establir un full de ruta per garantir-ne la preservació, especialment impulsant la producció de productes de gran valor local com són el Pèsol Garrofal i la flor ornamental.

Aquests són els principals objectius:

  • Conèixer la situació dels sector agrari de Sant Andreu de Llavaneres (demografia, cartografia, orientacions productives, dificultats, barreres al relleu, oportunitats i possibilitats de relleu).
  • Identificar els diversos agents que participen en les fases de les activitats agroalimentàries, així com el ventall d'eines a disposició de les persones i empreses titulars d'activitats agràries.
  • Conèixer les dinàmiques de relleu agrari al territori/municipi (presa de consciència, identificació de necessitats i eines, oportunitats de gestió del relleu agrari), a partir de les entrevistes amb pagesos i agents clau.
  • Identificar les possibilitats de dinamització i de governança des de la dimensió local, mitjançant l'activació del màxim nombre de participants.
  • Proposar la creació d'un grup de treball focalitzat en pagesia, entre actors i pagesia, per a la dinamització del sector a curt, mig i llarg termini.
  • Redactar un full de ruta d'accions per reactivar els sistemes agroalimentaris i el relleu agrari a nivell local.