Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies
L'Alimentabò, la 1a sortida de botigues al carrer, la degustació popular i l'exposició de bolets, els ingredients principals de la festa, que se celebra els dies 20 i 21 de novembre al passeig de la Mare de Déu de Montserrat
Productes Típics 2009

La festa gastronòmica de Promoció de Productes Típics, que organitza la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, arriba a la dotzena edició amb novetats. A més de la fira de l'alimentació, la tardor i el bolet, s'organitzarà la 1a Sortida de botigues i, com sempre, no hi faltarà ni l'exposició de bolets ni la degustació popular de coca de Llavaneres, de pomes farcides i de la cuina del bolet. La trobada és el cap de setmana del 20 i el 21 de novembre, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. A més, als restaurants participants se servirà del 19 al 30 de novembre la Mostra Gastronòmica de Productes Típics.
Nota: En cas de pluges intenses, la degustació de productes típics de diumenge a les 12 del matí i les titelles programades per a les 11, es traslladaran a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres; els actes relacionats amb els bolets es mantindran a la sala de plens, i la fira Alimentabò i la Sortida de Botigues al carrer se suspendran. Us n'informarem oportunament.


Dissabte 20 a la tarda i diumenge 21 al matí, el centre de Llavaneres es convertirà en una gran fira d'artesania alimentària i de botigues al carrer. Entre el parc de Ca l'Alfaro, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Munt, els visitants podran triar i remenar entre una setantena de parades. La fira Alimentabò, que des de l'any passat té vocació comarcal, a través de la col·laboració de productors de la terra i l'artesania alimentària del Maresme i del Consell Comarcal, s'amplia aquest any amb la 1a Sortida de botigues al carrer, que es farà al carrer de Munt a partir de dissabte al matí, i s'estén també al parc de Ca l'Alfaro. El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Josep Molina, s'ha adreçat per escrit a tots els comerços locals de tot el municipi per convidar-los a prendre part d'aquesta iniciativa.

Un dels clàssics de la celebració serà, un any més, la degustació popular de diumenge al matí. Els visitants podran adquirir tiquets per fer un tast de la tradicional recepta de les pomes farcides, un plat clàssic de la Festa Major de Sant Andreu, i també de bolets i de coca de Llavaneres, acompanyats de vins i caves. Són els productes típics de la gastronomia de tardor que Llavaneres promociona des de fa onze any en aquesta festa i, en aquesta ocasió, els serviran 18 restaurants locals que participaran de la trobada.


I també bolets i activitats infantils

Un altre dels reclams de la celebració és també l'exposició de bolets. La proposta comença dissabte al matí. Qui ho vulgui pot anar a buscar bolets i portar-los a la sala de plens, on a la tarda, un micòleg farà la tria i la identificació de tots els exemplars que es recullin. L'exposició es podrà visitar fins diumenge al migdia, i hi haurà premis per a qui porti l'exemplar més rar i el més gran.

A més, durant el cap de setmana, hi haurà activitats complementàries, sobretot pensades per als més petits, per dinamitzar la festa: tallers infantils, espectacle de titelles, concurs de dibuix, ball de gegants i xocolatada per a tothom.