Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2011 La Minerva 2011

focs1

La Policia Local de Llavaneres ha elaborat un pla de seguretat per garantir la seguretat de tots als assistents que es desplacin el proper 17 de juliol a la platja a gaudir del castell de focs. A continuació reproduïm les recomanacions de seguretat per al públic d'aquest acte.

focs21 . Els focs artificials poden ser perillosos i ocasionar greus cremades i lesions als ulls.

2 . És convenient anar-hi amb 1 hora d'antelació per evitar aglomeracions. Es recomana fer servir el servei gratuït de bus que l’Ajuntament posa a disposició del públic a partir de les 20.30 hores i que uneix el centre de la vila amb el barri de Sant Pere.

3 . Han d'obeir-se les instruccions del personal de seguretat i organització de l'esdeveniment i respectar les barreres de seguretat. No cal acostar-se al lloc on estan llançant els focs. De fet, la millor vista dels focs artificials és a 400 metres de distància o molt més allà.

4 . En el cas d'acudir amb nens petits (no dur mai nadons amb carretons, etc., per pròpia seguretat) és convenient arribar aviat per a situar-los al costat de la barrera de seguretat per a una major comoditat.

5 . En cas de sentir-se malament (lipotímies, mareigs) o patir alguna ferida durant l'espectacle, cal acudir als Membres de Protecció Civil/Assistència Sanitària que se situen dins del recinte i al llarg de la Barrera de Seguretat.

6 . Durant el llençament dels focs artificials és força freqüent, si estem situats en la direcció del vent, que caiguin restes de cendra. En cas d'introduir-se als ulls, convé esbandir amb aigua abundant i no refregar-se'ls.

7 . Encara que és rar que passi, si un component del foc artificial cau al terra sense explotar, no s'ha de tocar ni empènyer-lo amb el peu sota cap concepte (ja que es pot reactivar i explotar). En aquest cas, cal avisar immediatament al personal de seguretat de l'esdeveniment: Policia, ADF, Creu Roja. Mai s'ha de manipular l'artefacte.

8 . Deixar les mascotes a casa perquè tenen les oïdes summament sensibles a les explosions i solen ser molt desagradables per a ells, especialment per als gossos.