Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Salut Pública Documents
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(20/09/2021)

Arxiu externLa demència és un deteriorament greu de les capacitat mentals d'una persona que interfereix amb la seva vida diaria. La pèrdua de memòria n’és un exemple, però també hi haurà altres símptomes cognitius persistents i intens, com ara l’afectació del llenguatge, de la capacitat d’atenció-concentració, percepció i reconeixement de persones, animals i coses, control dels moviments intencionats o organització, planificació i resolució de conflictes. Caldrà que un professional de la salut en faci un diagnòstic adequat.

(06/09/2021)

Arxiu externEn el moment d’entrar el primer dia a l’escola, és normal que l’infant plori; simplement està dient que a casa seva s’hi està més bé. L’actitud dels pares ha de ser natural, s’han d’evitar els comiats llargs. Un petó i una explicació senzilla com per exemple “ara et quedaràs aquí i hi estaràs bé” i un alegre “fins a la tarda” li transmetran la seguretat que necessita.

(23/08/2021)

Arxiu externL'aspecte més fosc de l'orina o una olor més intensa no sempre indiquen infecció; en augmentar la pèrdua de líquids a través de la suor es redueix la quantitat eliminada en l'orina, la qual cosa fa que sigui més concentrada i d'un color més intens. Recorda beure aigua sovint!

(09/08/2021)

Arxiu externAbans de començar, assegura't una bona higiene de mans i neteja el biberó (no fa falta esterilitzar-lo cada vegada!). Afegeix l'aigua i la llet en pols seguint la següent proporció: 30 ml d'aigua per cada cullerada de llet en pols. Mai has de fer mitja cullerada. Per exemple, si vols donar 40 ml de llet artificial, pots preparar el biberó amb 2 cullerades de llet en pols i 60 ml d'aigua; de la solució que et surti, rebutja 20 ml.

(26/07/2021)

Arxiu externRecomanacions per a fer la compra, la conservació i el cuinat dels aliments

  • Comprova que els aliments frescos no presenten alteracions (color, olor, aspecte)
  • Surt a comprar sense gana
  • Aprofita els productes de temporada
  • Comprova la data de caducitat io la qualitat de l'envàs.