Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Salut Pública Documents
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(08/07/2024)

Arxiu externEn la marxa nòrdica és important parar atenció a la postura corporal. Una bona posició minimitza la tensió de la musculatura, dels lligaments, de les articulacions i dels ossos. T'expliquem la postura a adoptar i el patró corecte de la marxa al següent vídeo.

(24/06/2024)

Arxiu externAparta la font de calor, refresca la zona i aplica crema hidratant, ingereix líquids i vigila que no aparegui febre. En el cas d'aparèixer febre, consulta a la teva infermera. En el cas d'una cremada greu, apaga la font de calor amb una manta o fent rodar per terra a l'afectat i si t'és possible retira anells, rellotges o polseres, refreda la zona amb aigua 20 min i adreça't a un professional de la salut per fer-ne una valoració (o truca al 112 en el seu defecte).

(10/06/2024)

Arxiu extern

  • Fes 5-6 àpats
  • Consumeix els aliments tebis
  • Menja les verdures i fruites crues, pelades i sense llavors
  • Evita el cafè, l’alcohol i les begudes amb cola, la llet, els aliments fregits o els àpats rics en greixos
  • Si dorms panxa enlaire, eleva el capçal.
(27/05/2024)

Arxiu externL'edatisme és la paraula que s'utilitza per descriure els estereotips, els prejudicis i la discriminació contra nosaltres mateixos o contra altres persones, en funció de l'edat. T'expliquem els seus efectes i 3 estratègies per a combatre'l.

 

(13/05/2024)

Arxiu externPer això us volem preguntar:

Saps què fa una infermera?

T'ho expliquem de la mà de @entrenfermeras1 a la nostra nova Tira de salut