Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies
S'està fent aquests dies entre empresaris locals per ajudar a rellançar l'economia arran dels efectes provocats per la covid-19

Les regidories de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum i d'Ocupació estan treballant en el Pla de reactivació socioeconòmica de Sant Andreu de Llavaneres. Aquest projecte té l’objectiu de rellançar l'economia local en termes de competitivitat, productivitat i benestar de les empreses i de les persones que hi treballen. Una de les primeres tasques és la realització d'una enquesta telefònica de curta durada, que es farà els propers dies entre el teixit productiu del municipi. L'Ajuntament agraeix la col·laboració de les empreses locals.

Pla reactivació socioeconòmica covid-19 per a Sant Andreu de Llavaneres

Metodologia
L'enquesta telefònica es fa a través de la Fundació per l’Esclerosi Múltiple (FEM-CET). Està previst que s'efectuïn un total de 50 enquestes i que duri, com a molt, fins a mitjans de desembre.

A continuació, també en aquesta fase d'anàlisi, es preveu fer cinc entrevistes individuals i tretze entrevistes grupals i per sectors d'activitat, a empreses, representants institucionals i associacions. Seran cinc trobades presencials i la resta, telemàtiques. Si alguna empresa està interessada a participar pot enviar un correu electrònic a promocio@ajllavaneres.cat.

Descripció de l’actuació
Diagnosi socioeconòmica de Sant Andreu de Llavaneres davant els efectes provocats per la covid-19 amb l'establiment d'una nova estratègia i la definició d'un nou pla de reactivació socioeconòmica

Antecedents i justificació

  • La covid-19 ha suposat un impacte molt fort en l’economia general, que tindrà conseqüències, com a mínim durant tot l’any 2020 i 2021 amb caigudes del PIB de l'Estat i tancament d'empreses que es poden pal·liar amb la implementació d'accions des de les diferents administracions.
  • Davant d’aquest canvi radical d’escenari empreses, organismes, entitats i administracions públiques estan elaborant plans de xoc i redefinint la seva estratègia d’actuació pels propers mesos i anys.
  • A Llavaneres, durant el 2020 es van promoure accions per fer costat al teixit empresarial, però cal anar més enllà per ajudar les empreses a reubicar-se davant la nova situació provocada per la pandèmia.
  • Actualment, Llavaneres compta amb unes 250 empreses i un polígon industrial.

Objectius

Resultats esperats
Obtenir una diagnosi socioeconòmica del territori emprant mitjans qualitatius i quantitatius.

Obtenir informació a partir de documentació existent però també a partir d'entrevistes i enquestes amb un mínim de 40 persones participants, entre agents socials i econòmics, administració i ciutadania.

Identificar els principals reptes i oportunitats que ha d’afrontar el territori, especialment els sectors econòmics amb major potencial de desenvolupament futur.

Elaboració del DAFO i identificació d'un mínim de 3 sectors econòmics amb alt potencial de futur a 5 anys vista.

Definir les línies i els projectes estratègics futurs de forma alineada amb la realitat local i consensuada amb els agents locals.

Definir un mínim de 4 línies estratègiques a treballar d'acord amb un mínim de 3 agents locals.

Definir un pla d'acció d'acord amb el teixit empresarial i el context actual.

Obtenció d'un pla amb un mínim de 20 accions de reactivació del teixit emprearial local.
Potenciar la concertació i coordinació entre agents públics i privats del territori per a la implementació del pla i la identificació de nous projectes estratègics de futur.Participació d'un mínim de 3 agents públics i 3 agents privats en la implementació dels nous projectes.



En el document adjunt podeu consultar les fases de treball:

Pla de reactivació

Pla de reactivació

Fitxer: PLA_REACTIVACIO_SOCIOECONOMICA_LLAVANERES.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 15
Mida: 5.44 MB