Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Educació Notícies
Les peticions per al curs 2022-2023 s'han de tramitar, preferentment en línia, entre el 23 de juny i el 7 de juliol de 2022

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aplicarà bonificacions socials en la quota d’escolarització a les dues escoles bressol municipals de Llavaneres, Minerva i Sant Nicolau durant el proper curs 2022-2023. Es dona continuïtat a aquesta mesura, que es va començar a aplicar al mes de març de 2021, en compliment del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2020-2023 per permetre que l’aportació de les famílies s’incrementi en funció de la seva renda. El descompte pot arribar a ser d'un 90% de la quota actual, que és de 192 euros. Cal aclarir que la bonificació no afecta els serveis complementaris. Accediu aquí al tràmit. 

Tarifació socialReunió informativa

Es va fer el 25 de maig, a les 19 hores, amb format telemàtic. Podeu consultar la presentació de la reunió aquí

Les bonificacions

La Regidoria d'Educació, en col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha establert un sistema de bonificacions socials en la quota d'escolarització que, per tant, afecta l'horari lectiu de les llars d'infants municipals. L'objectiu és definir les quotes tenint en compte la capacitat econòmica dels usuaris. El sistema es basa en la creació de cinc trams de rendes de la unitat familiar.

El punt de partida és el compromís amb les polítiques públiques adreçades a garantir l'accés a l'educació infantil de primer cicle. En aquesta línia, tant els ajuts socials d'escolarització com el sistema de tarifació social dels preus públics són mecanismes que faciliten l'accés en condicions d'igualtat.

Per resoldre dubtes particulars, podeu emplenar aquest formulari.

Recollida de sol·licituds

  • Com a opció preferent, el formulari i la documentació requerida s'hauran de presentar telemàticament (amb la corresponent signatura electrònica) entre el 23 de juny i el 7 de juliol de 2022, aquí.
  • En cas que no es disposi de mitjans electrònics, la sol·licitud es podrà presentar presencialment. Per facilitar-ho, s'habilitaran tres dies de recollida:
    • 29 de juny: de 8.30 a 10.30 hores
    • 30 de juny: de 8.30 a 10.30 hores
    • 1 de juliol: de 8.30 a 10.30 hores
  • El lliurament es farà a l'edifici de l'ajuntament (plaça de la Vila, 1), a la sala de plens.
  • Els peticionaris lliuraran el formulari i tota la documentació en paper i se'ls farà una còpia de la sol·licitud, segellada amb la data i l'hora de recepció, per tal de registrar les sol·licituds de manera cronològica.

Accediu aquí al tràmit.

NOTA | No hauran d'aportar documentació els sol·licitants que autoritzin l'Ajuntament a realitzar les consultes de qualsevol naturalesa amb altres administracions. Aquesta autorització està incorporada en el revers del formulari de sol·licitud.

Què és la tarifació social?

La tarifació social és un sistema de preu públic en què cada família ha de pagar en funció dels seus ingressos. Les dades bàsiques per calcular la tarifa són tant el nombre de persones que componen la unitat familiar com la seva renda.

Els darrers anys, força administracions titulars de centres de 0 a 3 anys han posat en marxa l'aplicació de les quotes del servei d'escola bressol en funció dels ingressos de la família i del nombre d'integrants.

  • Tenen opció a sol·licitar bonificació en la tarifa del servei d'escola bressol, pel concepte d'escolarització, les famílies amb fills matriculats a les llars d'infants municipals Minerva i Sant Nicolau que tinguin una renda familiar igual o inferior a:

FAMÍLIES

INGRESOS PER SOTA DE...
Família de 2 membres35.854€
Família de 3 membres43.025€
Família de 4 membres50.196€
Família de 5 membres57.367€
Família de 6 membres64.538€
Família de 7 membres o més71.709€
  • Les bonificacions de la quota oscil·len entre el 25 i el 90% de descompte i aquest és el resultat:

QUOTA DESCOMPTE

DESCOMPTE
192 eurosSense bonificació
144 euros25% de bonificació
115,20 euros40% de bonificació
57,60 euros70% de bonificació
19,20 euros90% de bonificació

Quin és el cost del servei d’escola bressol d’un curs?

La quota d’escolarització resultant és el cost mensual. S’han de liquidar les quotes de setembre a juliol (11 quotes). En cas que sigui el primer any de matrícula, s’afegirà una bestreta sense bonificació que correspon a l’últim mes d’escolarització de l’alumne.

Aquesta tarifa correspon a l’horari lectiu de l’escola. Els serveis complementaris de menjador i horari extensible són voluntaris i les quotes es troben en l’article 6 de l’ordenança fiscal número 26 .

Més informació

  • Ordenança fiscal núm 26, modificada en el ple municipal del 27 d'octubre de 2020: regula com sol·licitar la bonificació.
  • Simulador de quota: poden emplenar el quadre adjunt per esbrinar la nova quota, un cop aplicats els criteris de tarifació social.

Avís: l'Ajuntament informa que l'objectiu d'aquest simulador és orientar les famílies sobre el cost aproximat de la quota mensual, en funció de les variables que s'hi incloguin. El resultat de l'operació no implica un dret contractual ni té validesa a efectes de matrícula.

  • En cas que per motius aliens a l'Ajuntament s'hagi de modificar el calendari de recollida de sol·licituds, es notificarà a través d'un avís en la pàgina web municipal.
  • Fora d'aquestes dates i fins a la propera obertura de la convocatòria, no s'acceptarà cap altra sol·licitud; excepte en els casos en què s'hagi de presentar una nova sol·licitud a causa d'una revisió d'alguna de les condicions particulars de la família.
  • Les convocatòries ordinàries es realitzaran previsiblement el mes de juliol de cada any, o una vegada disponible la consulta de dades fiscals a l’AEAT de l’exercici anterior a l’inici de curs.
  • No s'acceptaran sol·licituds d'aquelles famílies que no hagin tramitat prèviament la matrícula a qualsevol de les dues escoles bressol municipals.
  • La documentació s'haurà d'entregar al complet i correspondrà amb la que cal aportar en cada situació particular de cada família. Aquestes condicions particulars es poden consultar en l’Ordenança fiscal.
  • Si hi manca algun document, es requerirà que s'entregui en un termini determinat. Fora d'aquest termini, la manca de documentació s'entendrà com a desistiment de la sol·licitud.
  • L'Ajuntament es reserva el dret de sol·licitar informació addicional si s'escau, per a la valoració de la sol·licitud.
  • L'Ajuntament pot revisar en qualsevol moment les quotes del servei mitjançant la modificació de l'Ordenança fiscal núm. 26, taxa per a la prestació del servei d'escola bressol municipal.

Reunió informativa

Dimecres 25 de maig, a les 19 h, la Regidoria d'Educació oferirà una reunió informativa virtual per explicar què és la quota amb bonificació social i a qui afecta. Hi podreu accedir clicant el següent enllaç (un cop estigui vigent).