Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Comunicació Notícies
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem

Mateu Pou i Ros va prendre possessió de l'acta de regidor, en el ple municipal de 26 de juliol, en substitució de Maria José Cano, que va plegar al juny. La incorporació de Pou suposarà un canvi del cartipàs municipal. Aquí podeu consultar el decret de reassignació d’atribucions als regidors de govern i de reestructuració de la Junta de Govern Local. El nou regidor assumeix les carteres d'Esports i d'Igualtat i pren el relleu a Cano com a regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem. El ple va començar amb la intervenció de l'adjunt general al Síndic de Greuges, Jaume Saura, que va exposar l'informe de Sant Andreu de Llavaneres de l'any 2021. 

L'informe del Síndic 

Durant el 2021, a Llavaneres, hi ha hagut un increment de les consultes i les peticions, després de dos anys de pandèmia. En concret, el Síndic ha recollit 36 comunicacions: 19 consultes i 17 queixes. De les queixes recollides, nou anaven adreçades a l'Ajuntament. La majoria de les queixes es van centrar en l’àmbit de polítiques territorials, concretament en temes relacionats amb medi ambient (acumulació de brossa al voltant de contenidors i manca de neteja dels carrers, molèsties i sorolls per les concentracions i els botellots nocturns) i urbanisme i mobilitat (restriccions a la circulació per motius de mobilitat). En l’àmbit d’administració pública i tributs, les queixes se centren en un tema de funció pública (processos selectius) i la incoació d’un procediment sancionador en matèria de trànsit. Aquí podeu consultar l'informe que va presentar l'adjunt del Síndic en el ple de juliol.

Informe del Síndic de Greuges: comarca del Maresme 2021

Informe del Síndic de Greuges: demarcació de Barcelona 2021

Intervenció de l'adjunt al Síndic

Acords de ple 

  • Aprovació del Compte General de l’Ajuntament, exercici 2021; amb els vots a favor d’ERC i PP; i les abstencions de Junts per Llavaneres, Ciutadans, Movem i PSC.

  • Aprovació per unanimitat de la ratificació del Decret de l’Alcaldia núm. 555/2022, de 12 de juliol, d’aprovació del conveni de compromís d’adjudicació directa i gratuïta d’un dret de superfície per un termini de 75 anys a favor de la Fundació Fibs, la Fundació Salas i la Fundació Nou Lloc. Aquest dret de superfície recau sobre les parcel·les de titularitat municipal situades a Can Rivière, als Ametllers i al Balís.

  • Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 7/2022; amb els vots a favor d’ERC, Ciutadans i PP, i els vots en contra de Junts per Llavaneres, Movem i PSC.

  • Aprovació inicial de l’expedient de rectificació de saldos i/o baixa de drets pendents de cobrament, obligacions i manaments pendents de pagament i saldos no pressupostaris d’exercicis tancats, anteriors a 31 de desembre de 2016. S’aprova amb els vots a favor d'ERC, Junts per Llavaneres, PP i PSC, i les abstencions de Ciutadans i Movem.

  • Aprovació, a proposta d’ERC, de la moció de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics, amb els vots a favor d’ERC, Junts per Llavaneres i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC.

Finalment, es van posar a debat les preguntes plantejades per Movem Llavaneres, pel grup municipal del PP i per Junts per Llavaneres. A més, Movem i Junts van plantejar precs als regidors del govern.

Movem Llavaneres va preguntar al govern sobre la cessió d'ús de les piscines de Sant Pere, sobre la reactivació dels consells municipals i sobre la incorporació del nou tècnic d'Igualtat. En relació a la festa major d'estiu, Movem va demanar que tingui cura de les entitats i de les persones que de manera altruista col·laboren en les activitats.

El PP, per la seva banda, es va interessar per les obres d'ampliació del CAP, per si tindrà afectacions en l'ús dels locals d'entitats de l'Espai Labandària. Va demanar que s'aprofiti l'ampliació de les instal·lacions per sol·licitar recuperar les urgències al municipi. En relació a La Minerva, va sol·licitar que per a la Festa Major de Sant Andreu es recuperin activitats per als més menuts que aquest estiu hamn caigut del programa.

Junts per Llavaneres va preguntar al govern què pensa fer per reestablir la confiança amb les entitats del poble, va voler saber per què l'ajuntament no s'ha adherit a l'acord del Consell Comarcal del Maresme per contractar la neteja de les platges i va demanar que s'incrementi l'esforç per unes platges més netes i més accessibles. En l'apartat de precs, Junts va demanar més supervisió i més esforç en l'organització de la festa major i espais d'ombra per a les activitats de dia adreçades als més petits.

D'altra banda, el ple va debatre dos punts d'urgència. Les dues propostes van rebre els vots a favor d’ERC, Ciutadans, PP, Movem i PSC, i l’abstenció de Junts per Llavaneres. En primer lloc, el ple va aprovar de manera inicial la modificació del pressupost de despeses 8/2022, per mitjà de suplements de crèdits. Finalment, el ple va aprovar l'adhesió al codi ètic de la Generalitat per poder sol·licitar una subvenció per al Servei d'Aigües.

 El ple, a YouTube i a Ràdio Llavaneres 

Ja podeu recuperar la sessió ordinària del Ple municipal de juliol en el canal de YouTube de l’Ajuntament de Llavaneres, clicant aquí. També podreu escoltar el podcast a radiollavaneres.cat.

Sessió del ple del mes de juliol