Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Museu Notícies
El Museu-Arxiu convida a visitar l'exposició de fotografies de Josep Mora, del 26 de novembre al 9 de gener
Fotografies de Josep Mora

El Museu-Arxiu dedica l'exposició de Festa Major de Sant Andreu i del Nadal 2010 a recuperar la memòria històrica local, a través de les fotografies del llavanerenc Josep Mora. L'exposició s'inaugura divendres 26 de novembre a les 19 hores a Can Caralt i es podrà visitar fins el 9 de gener.
Fotografies de Josep Mora

A través de les seves fotografies, Josep Mora ens convida a fer un viatge al passat de Llavaneres, de 1964 fins a 1981. L'exposició que presenta el Museu-Arxiu, recull una selecció d'imatges que són un retrat excepcional d´aquest Llavaneres dels anys 60 i 70, ja que mostren els canvis experimentats per la nostra societat des d'aleshores. Instantànies de festes i celebracions, d'actes institucionals, d'esdeveniments esportius, de la vida al carrer... Un autèntic descobriment per a les noves generacions i un retrobament amb el passat per a la gent de Llavaneres de tota la vida... A més de recuperar per al públic tot aquell treball, Josep Mora farà donació dels negatius al Museu-Arxiu, per tal que s'incorporin al llegat fotogràfic del municipi.


Passió per la fotografia

Nascut a Llavaneres el 20 de març de 1936, Josep Mora Bartrès es va iniciar en el món de la fotografia a començaments dels anys seixanta, quan li porten una màquina de fotografiar des d'Itàlia. Tot i considerar-se sempre un gran afeccionat, fa de la fotografia la seva segona professió. Es forma, compra un laboratori per poder realitzar ell mateix el revelat dels negatius i les reproduccions i, a finals dels anys seixanta, obre una botiga de fotografia juntament amb la seva esposa Matilde. Josep Mora ha participat activament en la vida cultural i social del poble. Va ser membre fundador d'El Casal de Llavaneres, un actiu organitzador dels festivals en benefici del Patronat de Discapacitats de Mataró i Comarca i el primer president de l'Associació de Pares d'Alumnes de l'Institut de Batxillerat de Llavaneres.


Més informació

Díptic exposició Josep Mora

Podeu descarregar-vos el díptic de l'exposició en aquest document adjunt

Fitxer: Diptic_Josep_Mora.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.37 MB

Pòster exposició de Josep Mora

Podeu descarregar-vos el cartell de l'exposició en aquest document adjunt

Fitxer: Poster_Josep_Mora.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.31 MB

La fitxa
Títol
Exposició: "Josep Mora, fotografies de Llavaneres"

Dates
Del 26 de novembre de 2010 al 9 de gener de 2011
Inauguració: 26 de novembre a les 19.00 h
 
Lloc
Sala d'exposicions del Museu Arxiu, Carretera de Sant Vicenç, 14 (Can Caralt), 08392 Sant Andreu de Llavaneres
 
Horari
Dilluns a divendres, de 17 a 20 h
Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20 h
Diumenges i festius d'11 a 14 h
Els dies de Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis el Museu romandrà tancat
 
Per contactar-hi
93 792 92 82
museu.arxiu@santandreudellavaneres.cat