Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2013 Festa Major de Sant Andreu 2013
Llavaneres celebrarà la festa major de tardor del 23 de novembre al 6 de desembre

Dibuix de 1951 de Manuel Cuyàs Duran

Llavaneres celebrarà del 23 de novembre al 6 de desembre la festa dedicada al patró, Sant Andreu. Per anunciar la festa major d'aquest 2013, l'Ajuntament de Llavaneres ha volgut recuperar, en la línia de l'any passat, la il·lustració que el dibuixant Manuel Cuyàs i Duran (Mataró, 1922-2005) va fer per a la festa major de 1951. Un dibuix preciós que evoca l'arribada d'un autobús en plena festa major de Sant Andreu... Aquí us podeu descarregar el programa de la Festa Major de Sant Andreu 2013.

Festa Major de Sant Andreu 2013La celebració s'obrirà el cap de setmana del 23 i 24 de novembre amb la 15a Fira de Tardor i amb la 28a Marxa Popular, a més de la presentació del CD de nadales solidàries editat per l'Associació de les Llums. Més informació, aquí. També s'hi ha inclòs el cicle de conferències que la Regidoria de Benestar Social ha programat amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones.

La diada central de la festa arribarà el 30 de novembre, Sant Andreu. A més de la tradicional missa solemne, se celebrarà l'acte de felicitació als Andreus i les Andrees del poble. Una de les cites ineludibles serà assistir la representació de L'onclè Vània a càrrec de la Companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres. El grup de teatre oferirà la funció els dies 28, 29 i 30 de novembre i l'1 de desembre.

Hi ha encara més propostes, com la Nit Jove per a la nit del 23 de novembre i la Nit de Por, per a dissabte 30. També es podrà gaudir d'activitats culturals, com la visita a l'exposició Figures de pessebre al Museu-Arxiu, que s'inaugura el dia 29, o el concert de Sant Andreu amb Camerart Orquestra del Maresme del dia 30 a l'església parroquial.

També hi ha propostes per als més petits, com l'espectacle infantil i xocolatada del dia 30 a El Casal i la cercavila de gegants del dia 1 de desembre. El programa el completen les activitats esportives, que són tot un clàssic i que arrosseguen molt de públic, com ara les 3 Hores de Resistència de Ciclomotors o l'exhibició de taekwondo, així com el Campionat de Golf -les inscripcions ja estan obertes- i el Torneig d'Escacs.