Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 14.09.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Del 16 al 22 de setembre el municipi potenciarà i facilitarà l’ús del transport públic urbà, fomentarà camins segurs i lliures de trànsit a les escoles i organitzarà activitats lúdiques sostenibles.

Setmana de la Mobilitat Llavaneres

L’Ajuntament de Llavaneres participa, del 16 al 22 de setembre, de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya amb l’organització de diferents activitats. Sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net”, la iniciativa al municipi es divideix, principalment, en tres eixos: potenciar i facilitar l’ús del transport públic urbà, crear camins segurs a les escoles i lliures de trànsit, i gaudir d’activitats lúdiques sostenibles. El regidor de Mobilitat i Transports, Joan Rubal, es refereix a la campanya com un instrument per tal de “promoure els hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, així com fer visibles possibles usos alternatius i més ecològics del nostre espai públic”.  

En primer lloc, Llavaneres oferirà dos dies, dimecres 20 i dijous 21 de setembre, el transport públic urbà gratuït per a tots els usuaris. Així, s’espera augmentar el nombre d’usuaris, tant d’alumnes que van a les escoles com en els desplaçaments que es fan fins a l’estació de Rodalies. Pel que fa a les escoles, l’Ajuntament durà a terme una campanya als centres educatius de primària del poble i a l’institut per informar de la targeta de transport T-16, que ofereix desplaçaments gratuïts en bus per als menors de 16 anys.

D’altra banda, es restringirà el trànsit de vehicles privats a les escoles de primària, un dia a la setmana a cada escola, per fomentar l’ús del transport públic i destinar l’espai per als vianants. Els accessos a l’Escola Jaume Llull es tancaran el dimecres 20, mentre que a l’Escola Serenavall es farà l’endemà. En ambdós casos, el tancament s’aplicarà únicament durant les hores d’entrada i sortida dels alumnes. Aquesta acció s’engloba dins del projecte “Camins escolars”, una actuació que està previst enllestir a finals d’any i que té per objectiu crear itineraris segurs i espais lliures de trànsit per als nens i nenes que vagin a les escoles.

Finalment, el divendres 22 de setembre a la tarda tindrà lloc una jornada d’activitats lúdiques sostenibles i de seguretat viària al Passeig Verge de Montserrat.

Cartell Setmana Mobilitat 2017 Llavaneres

Cartell Setmana Mobilitat 2017 Llavaneres

Fitxer: Cartell_Setmana_Mobilitat_LlavaneresDEF.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 3,11 MB

Setmana de la Mobilitat 2017 Llavaneres

Setmana de la Mobilitat 2017 Llavaneres

Fitxer: Flyer_Setmana_Mobilitat_LlavaneresDEF.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 5,37 MB

Diputació de Barcelona
^