X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
revetlla foguera
Consells per gaudir amb seguretat de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere
L'Ajuntament aconsella comprar petards només a establiments autoritzats i recorda que no es pot fer foc a menys de 500 metres de zones forestals.

L'arribada de l'estiu se celebra al territori en forma de revetlla, el 23 de juny la de Sant Joan i el 28 de juny la de Sant Pere. Són comunes les reunions populars i familiars, que tradicionalment comporten l'encesa de focs i llançament de petards, motiu pel qual els tècnics de protecció civil ofereixen un seguit de recomanacions per tal de poder gaudir de les revetlles amb seguretat. El regidor de Governació, Emili Minguell, ha explicat que «és important que tots plegats posem de la nostra part tan per gaudir intensament de les festes populars com per respectar el territori i la seguretat dels nostres veïns i veïnes».

Pel que fa a la compra de petards, els tècnics demanen que només es faci en establiments autoritzats i que se segueixin les normes de seguretat del fabricant de l'article pirotècnic. De la mateixa manera, cal recordar que els petards tenen una codificació de risc per edats que cal respectar. També és important que no es llencin petards enmig d'aglomeracions de gent ni a prop de zones forestals.

Pel que a fa a les fogueres, sempre s'ha de demanar una autorització a l'ajuntament i seguir les indicacions de la policia local. Les fogueres han d'estar a més de 15 metres de les façanes i els cotxes i mai sota les línies elèctriques o en zones amb vegetació seca o arbrat. Per no fer malbé el paviment, poseu terra o sorra sota la foguera. Protecció civil recorda que s'ha de disposar en tot moment d'algun mitjà per apagar la foguera (galledes d'aigua, mànegues, extintors, etc.).

En cas de l'assistència a correfocs, els tècnics recomanen que se segueixin les instruccions dels organitzadors, portar roba de cotó, amb mànigues i pantalons llargs i un barret de roba per protegir-se de les espurnes. En cada correfoc hi ha serveis mèdics als que recórrer en cas d'algun accident.

Per últim, és important seguir les recomanacions que fa la policia local i en cas d´emergència els tècnics de protecció civil recorden que es pot trucar al 112, que en jornades com les revetlles organitzen un dispositiu especial d´atenció.

Diputació de Barcelona
^