Baner orienta't
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.04.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres impulsa el projecte 'Orienta't'

L'Ajuntament de Llavaneres i l'Institut Llavaneres han posat en marxa aquest curs 2021-2022 un projecte per ajudar les famílies d'alumnes de 3r i 4t d'ESO en l'orientació acadèmica de l'etapa postobligatòria. L'Orienta't s'ha estrenat durant el mes d'abril, amb xerrades telemàtiques, i té un doble objectiu: aportar informació tant per si es vol continuar estudiant com si s'opta per accedir al món laboral. Per desenvolupar aquest treball, la regidoria d'Educació està desenvolupant un catàleg informatiu i un espai web propi. El projecte Orienta't té com a objectiu que els joves i les famílies tinguin més recursos en relació a les oportunitats educatives i l'accés al món laboral.

El projecte està liderat per la Regidoria d'Educació i compta amb el suport de àrees de Joventut, Ocupació, Benestar Social, Comunicació i de l'Institut Llavaneres, a través del coordinador de l'ESO i de l'orientadora.

El principal objectiu és facilitar continguts, de manera senzilla i directa; i per fer-ho s'apostarà pel desenvolupament un site al web municipal i d'una imatge gràfica específica. A més, ja s'han estrenat diferents accions adreçades a alumnes i també a pares de 3r i 4t d'ESO. És el cas de les dues xerrades que s'han ofert durant el mes d'abril, dedicades a aprofundir en els itineraris formatius: 'AcabaNT l'ESO? Pares i fills' i 'Orienta´t en família. Pares'; així com una sessió per orientar els alumnes sobre l'elecció d'assignatures optatives de 4t ESO i a 1r de Batxillerat, que l'Institut ha ofert també durant l'abril. Abans d'acabar el curs, al mes de juny, es programarà una tercera sessió telemàtica, que portarà per títol 'Accés al món laboral'.

La campanya de comunicació i les xerrades es complementaran amb el suport emocional en els processos de canvi que ofereix el servei psicològic municipal i les sessions d'orientació individualitzada que s'ofereixen des de l'Institut Llavaneres, i des de l'Ajuntament.

Acabant l'ESO: i ara què?

Quan acabeu l'ESO, tant si heu obtingut el títol de graduat en Educació Secundària com si no, serà el moment de decidir si voleu continuar estudiant o si opteu per començar a treballar.

  • Si voleu estudiar, podeu triar fer batxillerat o bé cursar algun cicle formatiu. Una altra opció és un curs o taller de formació ocupacional, una sortida per tastar una professió que us pugui interessar.
  • Si voleu treballar, el primer pas és explorar les vostres habilitats i interessos, i a partir d'aquí descobrir els recursos de cerca de feina.
Informació relacionada
Propostes del 1r semestre
Vine a la Fira Mataró Orienta, al recinte firal del Parc Central, del 30 de març al 2 d'abril
Vine al Saló de l'Ensenyament 2022, al recinte de Montjuïc, del 16 al 20 de març
Consulta també el calendari de preinscripció i matrícula
El projecte 'Orienta't' està liderat per la Regidoria d'Educació de Llavaneres
Adreçat a famílies i alumnes de 3r i 4t d'ESO
Omple el formulari i t'enviarem les notícies més destacades
Bona acollida a la xerrada sobre opcions acadèmiques a partir dels 16 anys
Inscripcions obertes a una nova xerrada per al 29 d'abril
Diputació de Barcelona
^