X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.10.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La 13a Mostra de Teatre Dani Tàpias aixeca el teló
La companyia Inestable d'El Casal presentarà L'Inspector el proper dissabte 20 de novembre, que servirà per cloure la Mostra
La secció de Teatre d'El Casal de Llavaneres ja té a punt la programació de la 13a Mostra de Teatre Dani Tàpias. Es farà del 30 d'octubre al 20 de novembre i inclou tres obres de teatre. Dues de les sessions es representaran a les deu de la nit, a la sala polivalent d'El Casal, i l'altra, diumenge 7 de novembre, a les 6 de la tarda. Les companyies que actuaran en aquesta tretzena edició de la Mostra són: Magatzem d'Ars, el Centre Parroquial d'Argentona i la companyia Inestable d'El Casal.
Rinconete y cortadillo

Picaresca a l'Espanya del segle XVI

Per obrir la 13a Mostra de Teatre (dissabte 30 d'octubre, 22 h), El Casal ha escollit un clàssic de la literatura espanyola. Es tracta d'una adaptació de Rinconete y Cortadillo de Miguel de Cervantes i la pujarà a escena el grup Magatzem d'Ars. La peça retrata amb ironia l'Espanya del segle XVI.


Obra mestra del segle XX

La segona proposta (diumenge, 7 de novembre, 18 h) porta per títol La visita de la vella dama i anirà a càrrec del Centre Parroquial d'Argentona sota la direcció de Pere Vallmajor. La peça teatral, de Friedrich Durrenmatt, és una autèntica obra mestra del segle XX.

S'hi narra la història d'una població empobrida on veuen la possibilitat d'enriquir-se amb l'assassinat d'un dels seus conciutadans. L'obra parla del retorn de la multimilionària Clara Zachanassian a Güllen, el seu poble natal. Clara ofereix mil milions a qui assassini a Alfred Ill, qui de jove la va deixar embarassada i la va abandonar. Ell és ara un home molt admirat i està a punt de convertir-se en el nou alcalde, però el desig de venjança i el poder de Clara portarà canvis notables, fins i tot entre els seus incondicionals.


Comèdia satírica en la Rússia del segle XIX

La darrera proposta de la Mostra ens trasllada a la Rúsia del segle XIX. L'Inspector és una obra de Nikolai Gógol que invertirà bona part de la seva vida i dels seus esforços intel·lectuals a compondre aquesta que és la seva obra magna.  Una peça de la comèdia satírica que ens parla de la corrupció política en una petita ciutat.

En aquest cas, es tracta d'una producció de la companyia Inestable d'El Casal, sota la direcció de Feliu Plasencia, i s'estrenarà, com ja és tradicional, coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu 2010, el proper dissabte 20 de novembre (22 h).

Informació relacionada
Dissabte, 20 de novembre de 2010
A càrrec de la companyia Inestable d'El Casal
Diumenge, 7 de novembre de 2010
A càrrec de la companyia del Centre Parroquial d'Argentona
Dissabte, 30 d'octubre de 2010
A càrrec de Magatzem d'Ars
Diputació de Barcelona
^