Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 01.07.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Arriba la desena edició del Festival Poesia i +
Tindrŕ lloc del 3 a l'11 de juliol

El Festival Poesia i +, que organitza la Fundació Palau i Fabre de Caldes i que compta amb la implicació dels ajuntaments de Sant Vicenç, Llavaneres, Caldes i Arenys de Mar, tindrà un marcat accent musical. Músics i cantants amb una forta vinculació amb la poesia, que pujaran a escena entre el 3 i l'11 de juliol. En alguns casos, són bandes liderades per poetes (Els Nens Eutròfics, Pentina’t Lula); en altres, cantants que han fet de la poesia un dels seus principals eixos (Maria del Mar Bonet, David Carabén). També comptarem amb músics que últimament s’han acostat a la literatura i han publicat (Maria Rodés, Xarim Aresté, Gerard Quintana) i músics que, amb les seves propostes, se situen a mig camí (Santiago Auserón, Ferran Palau). A Llavaneres, tindrem l'actuació d'Àlvar Roda.

El festival fa deu anys i ho vol celebrar consolidant la implicació dels pobles veïns. A més de Llavaneres i de Sant Vicenç,  aquest any el certamen arriba també a Arenys de Mar.  A la fotografia, el director de la Fundació Palau i Fabra, Pere Almeda, ahir en la presentació del festival, acompanyat dels alcaldes de Llavaneres, Joan Mora, i d'Arenys de Mar, Estanis Fors, i dels regidors de Cultura de Llavaneres, Xavier Noms; d'Arenys de Mar, Joan Miquel Llodrà, i de Sant Vicenç, Amadeu Clofent.

Presentació del festival Poesia i +, dimarts 30 de juny. Foto: Fede Cedó
Presentació del festival Poesia i +, dimarts 30 de juny. Foto: Fede Cedó

Aposta per les noves generacions

En segon lloc, la Fundació Palau vol celebrar aquestes deu edicions amb una aposta per les joves generacions. Seguint l´esperit de Josep Palau i Fabre, cerquen en les noves generacions les veus poètiques dissidents per als moments de canvi com aquests. És per això que el festival, més que mai, aposta pels poetes i artistes que estan construint el seu món en el moment present.

En paral·lel, i seguint igualment el caràcter de Josep Palau i Fabre, també cal destacar l'espai dels clàssics en la programació del festival. D'una banda, Víctor Sunyol i Jordi Oriol parteixen de Shakespeare per abordar el treball de l'actor i el personatge, mentre que Jordi Cornudella ens guia per la filosofia presocràtica a través de les traduccions de Joan Ferrer, Jaume Pòrtulas i Sergi Grau.

Més informació al web del festival: www.poesiaimes.cat

Informació relacionada
Dimecres, 8 de juliol de 2015
Festival Poesia i + a Llavaneres
El concert tindrŕ lloc el proper dimecres 8 de juliol, al vespre, i l'entrada és gratuďta
Per segon any consecutiu, compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Llavaneres i de Sant Vicenç de Montalt
Diputació de Barcelona
^