X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 13.02.2019
Versió per imprimir
Govern obert
Transparčncia, sostenibilitat i estalvi
Article d'ERC. Febrer de 2019
  • A Esquerra Republicana apostem per la total transparčncia, la sostenibilitat i l'estalvi. D'aquesta manera, des de la Regidoria de Noves Tecnologies i, de manera transversal amb la Regidoria de Transparčncia i amb Intervenció, s'ha treballat per la implementació de les ŕudio-vídeo actes, que permet la publicació i la consulta de les sessions municipals dels ňrgans col·legiats, com és el cas del Ple municipal, en un entorn visual i flexible, amb un disseny adaptat a qualsevol dispositiu mňbil i en directe.

    Les ŕudio-vídeo actes són gravacions digitals firmades electrňnicament pels interventors i alcaldes, que adquireixen valor jurídic, com qualsevol acte o registre oficial. Les gravacions de les intervencions dels regidors i les aprovacions i votacions que es fan durant els plens passen a ser documents oficials que quedaran arxivats i es podran consultar per fer gestions administratives.

    Durant el ple, cada vegada que un membre de la corporació activa el seu micrňfon per intervenir, unes cŕmeres monitoritzades l'enfoquen directament i inicien la gravació, aquest funcionament implica evidentment que cada regidor té un lloc i un micrňfon assignat. Entre els principals beneficis de les ŕudio-vídeo actes trobem la gestió de la publicació de les sessions municipals i de les actes en format digital i amb plena validesa legal, aixň suposa un estalvi de temps, d'eines i papers analňgics mentre que permet controlar els fluxos de treball per signar i publicar les actes o els fitxers que formen part de les actes.

    També volem agrair a l'Associació Catalana de Municipis la seva col·laboració per fer realitat aquest projecte. D'aquesta manera, des d'ERC fem un pas endavant per la total transparčncia i perquč la ciutadania tingui encara més a l'abast tota la informació de la feina que es realitza al consistori.

Diputació de Barcelona
^