• La finalitat de la recollida selectiva és fomentar el reciclatge i convertir els residus en recursos, per evitar l’ús innecessari de primeres matèries i contribuir a minimitzar els efectes del canvi climàtic.

  A més, si reciclem tot el que generem estalviem en costos d’incineradora i generem ingressos pel retorn dels residus valoritzables.


  RESIDU, ON VAS?

  No saps on has de llençar un residu, informa-te'n en aquest web! Residu, on vas?

ORGÀNICA

 • Restes de fruita i verdura,restes de carn i peix, restes de menjar cuinat, closques d’ou, de marisc i de fruita seca, marro de cafè i restes d’infusions, tovallons de paper i paper de cuina bruts de menjar, taps de suro, llumins,escuradents, serradures i petites restes de jardineria.

  NO HI LLENCEU
  Restes d'escombrar, cabells, bolquers i excrements d'animals, que van al contenidor gris.

ENVASOS

 • Aerosols, ampolles de plàstic, bosses de plàstic, brics, llaunes, paper d’alumini, paper de plàstic transparent, envasos de iogurt, precintes d’ampolles, safates de porexpan, taps de plàstics i taps metàl·lics.

  NO HI LLENCEU
  Joguines, mànegues de regar, tubs, materials com cintes de vídeo i cd, i envasos de, productes perillosos (com dissolvents o pintures, etc.), que van a la deixalleria.

PAPER I CARTRÓ

 • Papers i fulls, capses i caixes de cartró, diaris i revistes, sobres i cartes, oueres de cartró i altres envasos de cartró.

  NO HI LLENCEU
  Paper i material brut, com ara tovallons de paper o paper de cuina tacats d'oli, que van al contenidor marró.

VIDRE

 • Ampolles i pots de vidre.

  NO HI LLENCEU
  Gots trencats, vidres plans, miralls, restes de ceràmica, plats, bombetes, fluorescents, etc., que van a la deixalleria.

RESTA

 • Només allò que no es pot reciclar:
  restes d'escombrar, cabells, bolquers, esponges i fregalls de neteja, pal de fregar, escombra, excrements d'animals, burilles de tabac, productes d’higiene (com gasses, cotufluix, compreses, fulles d’afaitar, etc.) i cendres de la llar de foc.

^