Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.05.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Bona acollida en la 1a Trobada pedagògica d'intercanvi de les Llars d'Infants públiques del municipi

La jornada, celebrada el passat dissabte 20 de maig, va servir perquè el personal docent de l’Escola Bressol Municipal Minerva i la Llar d’Infants Pública Sant Nicolau iniciessin un procés comú de reflexió entorn de la tasca educativa que es realitza a Sant Andreu de Llavaneres.

1a Trobada Pedagògica

La Regidoria d'Educació de Sant Andreu de Llavaneres va impulsar el passat cap de setmana la 1a Trobada pedagògica d'intercanvi de les Llars d'Infants Públiques de Sant Andreu de Llavaneres, una jornada en què les educadores de l'Escola Bressol Municipal Minerva van poder conèixer de primera mà els diversos espais de l'altre centre públic infantil del municipi, així com també les propostes educatives que s'hi duen a terme. D'aquesta manera, les mestres de la Llar d'Infants Pública Sant Nicolau van donar resposta a diverses qüestions organitzatives i pedagògiques, fomentant així un debat obert i participatiu amb l'objectiu de compartir experiències i recursos.

Després de visitar les instal·lacions de la Llar d'Infants Pública Sant Nicolau, les educadores d'ambdós centres educatius es van desplaçar a la sala de plens de l'Ajuntament, on el personal docent de Sant Nicolau va exposar dues iniciatives dutes a terme al llarg dels últims dos cursos. L'explicació dels processos sobre "Com els materials i el mobiliari provoquen reptes motrius" i sobre els "Trasllats i desplaçaments: el sentit del caos", acompanyat de material audiovisual, van contribuir de manera destacada per extreure conclusions sobre el paper de l'educador en l'observació.

Aquesta primera trobada va esdevenir el tret de sortida a una dinàmica de treball impulsada per la Regidoria d'Educació amb l'objectiu d'enfortir la funció socioeducativa dels centres infantils de Sant Andreu de Llavaneres. La segona jornada tindrà lloc durant el primer trimestre del curs vinent i, en aquesta ocasió, seran les professores de l'Escola Bressol Municipal Minerva les encarregades d'explicar alguns dels seus projectes i conduir la visita per les instal·lacions del centre, exposant també com s'organitzen els espais, el material i el temps. Així doncs, aquesta iniciativa no només fomenta l'intercanvi de recursos, sinó que també potencia una actitud crítica i reflexiva sobre experiències que es realitzen a les dues llars d'infants de Sant Andreu de Llavaneres i, alhora, comporta una millora en l'exercici professional de les educadores.

L'Ajuntament fa una valoració molt positiva d'aquesta 1a Trobada pedagògica d'intercanvi de les Llars d'Infants Públiques de Sant Andreu de Llavaneres i emplaça als centres a seguir treballant de manera coordinada per impulsar un procés comú de reflexió que enriqueixi les dinàmiques establertes en cadascuna de les llars municipals.

Diputació de Barcelona
^