Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.09.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres exposa una trentena de pintures de l'artista Eduard Alcoy

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres acull l’exposició “Alcoy, passaports a l’art (1947-1987)”, que estarà oberta al públic del 6 d’octubre al 26 de novembre

Alcoy exposició Llavaneres

El proper divendres 6 d’octubre a les 19.30 hores s’inaugura l’exposició de pintura de l’artista Eduard Alcoy (Barcelona, 1930 - Mataró, 1987), que mostra de forma gratuïta una trentena d’obres de les diferents etapes artístiques del pintor. El Museu Arxiu de Llavaneres (Can Caralt, Carretera de Sant Vicenç, 14) serà l’escenari de l’exposició dedicada a Alcoy, format en dibuix i gravat a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona.

A Llavaneres l’art i la cultura sempre han tingut un espai preeminent. No només per l’enorme potencial educatiu, evocador i social dels treballs artístics, sinó per la seva capacitat única d’explicar-nos com a poble. Per això, el municipi acull l’obra d’un dels mataronins d’adopció més il·lustres, n’Eduard Alcoy, coincidint amb el 30è aniversari de la seva mort.

Breu síntesi biogràfica
Alcoy va exposar per primer cop a la dècada dels 50, quan formava part del corrent artístic de la no figuració, i va ser membre fundador del Grup Sílex. També llavors va iniciar la seva etapa a l’agència publicitària ZEN i va rebre la Medalla Miguel Lerin de la Cámara Barcelonesa de Arte (Premios Juan Gris). A principis dels anys 60 exposa per tot el món amb els informalistes espanyols, però va ser en aquest moment quan abandona l’etapa no figurativa, coincidint amb la feina a les gràfiques TRIA de Mataró i el seu trasllat a la ciutat. El 1970 va abandonar les tasques publicitàries i el disseny gràfic per dedicar-se exclusivament a la pintura i és l’època dels primers contactes amb marxants i galeristes italians i, per tant, de l’ampliació del seu camp artístic. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Catàleg Eduard Alcoy Llavaneres

Catàleg Eduard Alcoy Llavaneres

Fitxer: Cata_leg_Visual.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 41
Mida: 2,51 MB


Diputació de Barcelona
^