X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Expectació en el primer debat electoral, amb els números 2 de les candidatures del 28M
El proper dimecres 24 de maig hi haurà el cara a cara entre els alcaldables de les Municipals 2023 a Llavaneres

El primer debat electoral de les Eleccions Municipals 2023, que se celebren el proper diumenge 28 de maig, va confrontar dimecres 17 de maig, al vespre, diferents projectes polítics per a la Llavaneres dels propers quatre anys. La campanya informativa municipal s'ha estrenat amb una trobada amb els números dos de sis de les llistes que opten a governar Llavaneres el proper mandat. Són ERC, Junts, PP, Movem, PSC i Acord per Llavaneres. Va ser un debat cordial i amb moltes propostes, també amb moltes interpel·lacions a la candidata que actualment és al govern municipal. El debat es va fer a la sala de Plens, obert a tothom, i es va poder seguir en directe tant dins com fora de la sala, amb una pantalla instal·lada a la plaça de la Vila. També va ser retransmès per Ràdio Llavaneres i pel canal de Youtube de l'Ajuntament. Podeu recuperar-lo aquí. Tant pel que fa al públic de la sala de Plens com pels seguidors a través dels mitjans digitals, el seguiment va ser notable.

Ja s'acosta la data de les eleccions municipals d'aquest 2023 -el proper diumenge 28 de maig- i durant el període campanya electoral, a Llavaneres, la Regidoria de Comunicació i Ràdio Llavaneres, amb el suport de la Regidoria de Noves Tecnologies, organitzen dos debats amb els candidats perquè la ciutadania conegui les candidatures i les seves propostes. El primer va tenir lloc dimecres 17 de maig amb els números 2 de sis de les candidatures que es presenten a les eleccions; n'hi ha una setena, Valents, que va declinar la invitació per motius d'agenda del candidat. 

Debat de candidats núm. 2   Debat de candidats núm. 2  Debat de candidats núm. 2

El debat va durar més de dues hores i va tenir un to molt cordial. Hi van participar Gemma Martin (ERC), Vanessa Bonamusa (JxLl), Joan Arnau (PP), Natàlia Radó (Movem), Carlos Sánchez Nicolau (PSC) i Roser Richarte (Acord). Els candidats es van presentar en primer lloc i després es va obrir el bloc central, estructurat en tres blocs. D'acord amb el sorteig realitzat dies enrere, els tres temes en què van poder aprofundir els números dos van ser:

Bloc 1
PLANIFICACIÓ I OBRA PÚBLICA
Bloc 2
BENESTAR DE LES PERSONES
Bloc 3
EDUCACIÓ I LLEURE
Urbanisme
Mobilitat
Habitatge
Equipaments
Obra pública
Benestar Social
Sanitat
Gent gran
Joventut
Solidaritat i Cooperació
Igualtat
Educació
Cultura
Festes
Esports

La novetat dels debats electorals del 28M és l'estructura de les dues sessions, que s'ha reformulat respecte els anteriors comicis; la principal diferència és que, en lloc de minuts de rèplica, aquest cop s'obre un debat obert entre tots els participants, que permet un intercanvi de preguntes, idees i d'interpel·lacions entre els candidats. Ja en la recta final, el moderador, el periodista mataroní Marc Mayola, va formular una qüestió recollida a peu de carrer entre veïns de la vila, que els candidats no coneixien prèviament i que era diferent per a cadascun. El que més preocupa els llavanerencs consultats, d'acord amb aquesta mostra, és l'ocupació, la neteja viària, el preu del transport públic, les polítiques juvenils, l'habitatge i la recollida de residus. També se'ls va convidar a respondre quines són les línies vermelles que es marquen si surten escollits, és a dir què no faran mai si són càrrecs electes. El debat es va tancar amb una darrera intervenció en què els participants van poder demanar el vot per a la seva candidatura.

 Debat d'alcaldables 

El darrer debat serà amb els candidats a l'alcaldia de Sant Andreu de Llavaneres, el proper dimecres 24 de maig, també a les 20 hores i des de la sala de Plens. Com el primer, es podrà seguir a través d'una pantalla que s'instal·larà a la plaça de la Vila i també pels dos canals de comunicació locals, l'emissora municipal i YouTube. En aquest cas hi confirmada la participació dels set candidats que concorren a les Municipals a Llavaneres. La Regidoria de Comunicació i Ràdio Llavaneres també preparen un especial eleccions, que farà en directe diumenge 28 de maig, a partir de les 20 hores, en un dels dos col·legis electorals d'aquests comicis: el nou Pavelló Municipal d'Esports, a l'avinguda de Sant Andreu. Trobareu tota la informació relacionada amb les eleccions municipals en aquest apartat del web.

Informació relacionada
ERC perd cinc regidors i se situa ara com a segona força política en el consistori
8.545 electors estan cridats avui a les urnes a la vila
El proper diumenge 28 de maig, programa especial de Ràdio Llavaneres de seguiment dels resultats de les Municipals 2023 a la vila
Dimecres, 24 de maig de 2023
Moderarà el debat la periodista Teresa Márquez
Dimecres 24 de maig (20 h) arriba l'esperat cara a cara entre els alcaldables del 28M a la vila
Llavaneres estrena els dos pavellons com a col·legis electorals
Dimecres, 17 de maig de 2023
Moderarà el debat el periodista Marc Mayola
Cal que siguin estudiants de 3r o 4t curs de Periodisme, Comunicació Audiovisual o bé Ciències Polítiques
Diputació de Barcelona
^