Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 29.01.2020
Versió per imprimir
Comunicació
Una oposició constructiva
Article del PP. Gener de 2020
  • Recentment hem assistit als dos plens més importants de l´any, el del pressupost municipal i el de les ordenances fiscals. És a dir, el que pagarem els ciutadans d´impostos a l´Ajuntament. Aquestes ordenances s´han aprovat amb el nostre vot en contra ja que no va ser possible arribar a cap acord (majoria absoluta), tot i que les arques municipal estan prou sanejades com perquè no sigui necessari un increment de la pressió fiscal.

    Parlem del pressupost, i com sempre comencem pels ingressos. Enllacem amb el ple de les ordenances en què el grup municipal del Partit Popular va deixar ben clara la seva postura en quant a l´IBI i a la taxa del clavegueram. En el pressupost, l´IBI l´incrementen un 6% i el clavegueram, que deien que només s´adequava a d´altres poblacions, l´incrementen un 57%. No està malament l´adequació...

    Quant a les despeses, hem gestionat la Regidoria d´Hisenda i som conscients que poc s´hi pot fer, excepte en les inversions. Hem mantingut converses amb el regidor d´Hisenda perquè s´incrementessin les partides adreçades a l´arranjament de voreres i vials de tota la població i se´ns ha atès la petició i, a més, amb el compromís del govern que en el moment de la incorporació d´excedents de tresoreria es veurà incrementada de manera important aquesta partida. També hem demanat que es cobreixin les baixes existents a la Policia Local (actualment, hi ha cinc agents de baixa), sempre complint tots els requeriments legals, perquè per al nostre grup la seguretat és un tema fonamental i prioritari. També hem aconseguit que s´incrementi la plantilla amb un electricista més, ja que ens trobem que actualment en moltes ocasions es demoren excessivament les reparacions elèctriques i queden sense llum les zones afectades.
     
    Evidentment, restem a l´espera de la incorporació dels excedents de tresoreria per continuar negociant les modificacions de crèdit que es realitzaran, i amb la confiança que es compleixin els compromisos adquirits, hem votat a favor del pressupost municipal d´aquest 2020.

    El grup municipal del Partit Popular sempre treballa per l´interès general de tots els llavanerencs.

Diputació de Barcelona
^