Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 25.07.2022
Versió per imprimir
Comunicació
Incapacitat
Article de Junts per Llavaneres. Juliol de 2022
  • Les darreres audiències publiques refermen la manca de credibilitat del govern d’ERC. El motiu: sent un govern amb majoria absoluta ha estat incapaç d’executar any rere any el pressupost que dissenyen. Així, si cada any tenien uns 6 milions d’euros per invertir en serveis, han utilitzat sols 3 milions. El resultat és un poble brut i deixat on la manca de previsió és clàssica. Així ens trobem amb les piscines municipals, sense vestidors i amb lavabos químics i sense bar. En les properes eleccions, el ciutadà haurà de triar si els impostos els volen al compte bancari de l’Ajuntament o en millors serveis.

    El govern, tot i tenir majoria absoluta, busca sempre culpables fora, i són sempre els regidors de Junts. Així, 2 regidors de Junts poden més que 9 d’ERC? No, però així es dissimula el disbarat de licitació de les piscines Sant Pere, dissimulen per la investigació actual per contractar familiars i empreses pròpies... La responsabilitat mai no és d’ells tot i que ho aprovin ells.

    Ara afrontem un altre repte, la recollida pel sistema porta a porta, que pot ser eficient i més sostenible, però ens preocupa la incapacitat demostrada fins ara: si gestionen com en la resta, podem patir un altre fracàs. Un ciutadà va dir en l’audiència pública que havien degradat el sistema actual per no invertir en el manteniment els darrers anys. Pot ser que ens hagin volgut acostumar durant 3 anys al desastre del sistema de contenidors soterrats per a presentar-se ara com a salvadors amb el porta a porta? Ho veurem.

    Finalment, ens alegra que l’alcalde no hagi de tornar prop de 50.000 € com resolia la investigació d’Antifrau. Però així funciona el sistema: quan el polític no ho fa bé, es demana que la resolució la revisi un òrgan nomenat pels polítics, com la Comissió Jurídica Assessora, qui llença un salvavides. Haurem d’esperar, doncs, més ètica per a que cap altre alcalde cobri xifres de sou com a dietes, i que col·labori com tothom, a pagar les pensions, l’atur i altres conceptes que surten de les aportacions dels treballadors al fons de la Seguretat Social.


    Bon estiu!

Diputació de Barcelona
^