X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 16.09.2014
Versió per imprimir
Comunicació
SOS Llavaneres. L'elecció democrŕtica de l'alcalde
Setembre de 2014
  • SOS Llavaneres
    SOS Llavaneres

    Falten menys de vuit mesos per a les eleccions municipals. Des del govern de Madrid es proposa canviar el sistema d’elecció de l’alcalde. Encara n’estan parlant i sembla que el que els mou no és la millora del sistema sinó la por a perdre càrrecs i cadires. Tornem a patir de polítics que sembla que els importi més el resultat i la seva quota de poder que la representativitat del procés democràtic. Estem tips de partits i polítics que només es miren el melic i que utilitzen la democràcia en benefici propi. Volem polítics honestos i amb voluntat de servei al poble.

    Des de sempre, a Llavaneres i com a la resta de l’Estat, els electors voten als regidors i aquests són els que escullen l’alcalde. Aquest sistema permet els acords i els pactes entre partits. Tenim ben clar que no hi ha set pobles diferents i que l’acord és possible. Amb el pacte i el diàleg tots hi sortim guanyant.

    SOS, juntament amb GENT i el PSC, va presentar una moció al ple de juny passat, defensant  el sistema actual d’elecció de l’alcalde. La moció va ser aprovada per majoria. Va quedar ben clar que a les eleccions no hi ha perdedors sinó que cal respectar tots i cadascun dels representants i a tots els partits. També es va dir que és als pobles, on la gent es coneix, que és possible i desitjable que els diferents partits puguin arribar a l’acord.

    La democràcia es fonamenta en el pacte i en el respecte a les minories. És per això que els de SOS a les properes municipals ens presentarem per una candidatura d’acord, amb la màxima representació d’aquells que volem seguir millorant en el procés democràtic i que no volem cap reforma per interès particular.

    Hi sou tots convidats.

Diputació de Barcelona
^