X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 08.10.2014
Versió per imprimir
Comunicació
Gent de Llavaneres. No volem alcaldes "bonificats"
Octubre de 2014
  • No volem alcaldes "bonificats"
    No volem alcaldes "bonificats"
    El govern de Madrid està proposant canviar el sistema d´elecció de l´alcalde: se´n diu sistema d´elecció directa. És una proposta que de moment no ha estat consensuada i no té el suport dels altres partits. Es fa en un moment poc “elegant” doncs estem a menys de sis mesos de les eleccions. És fàcil interpretar que aquesta reforma no pretén millorar el sistema democràtic sinó que només vol fer front a la davallada de vots del PP i així provar d´assegurar de manera barroera les poltrones i el poder de decisió als ajuntaments.

    Segons aquesta reforma, que encara està per concretar, el líder de la llista més votada seria nomenat de manera directa alcalde, encara que fos amb un percentatge molt inferior al 50%. A les darreres municipals, a Llavaneres, CiU va treure un 34% i li van correspondre 7 regidors. Després del pacte amb el PP va arribar a una majoria que el permetia governar. Un pacte d´interessos, anti-natura i molt criticat per tots, però un pacte al cap i a la fi. Si s´acceptés la nova proposta CiU ara tindria 9 regidors i majoria absoluta, doncs se l´hauria bonificat amb dos regidors més. PP i GENT tindrien ara un representants menys cadascun.

    Des de GENT seguirem defensant la conveniència del diàleg i dels pactes entre partits. En el convenciment que ningú té la veritat i que cal treballar tots junts, treballarem per l´acord i pels pactes. No hi ha partits “minoritaris” i tots es mereixen el respecte derivat de la representació delegada dels seus votants.

    Al darrer ple els regidors de GENT vam tornar a votar contra una moció en suport al sistema d´elecció directa del PP. Defensem l´acord, el diàleg, el respecte a totes les idees i a la democràcia.

Diputació de Barcelona
^