X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.06.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres tindrŕ un nou pavelló poliesportiu referent en eficičncia energčtica

El ple de l’Ajuntament celebrat el passat dimarts 27 de juny va aprovar definitivament el projecte d’execució de les obres de construcció d’un pavelló poliesportiu i vestidors al sector “Els Ametllers”. Les futures instal·lacions estaran formades per una pista esportiva i una zona de vestidors.

A partir de l’any vinent està previst que comencin les obres de construcció del nou poliesportiu i vestuaris al sector de “Els Ametllers”. El dimarts 27 de juny el consistori de l’Ajuntament va aprovar definitivament el projecte d’execució de les obres i ara comença la fase de preparació del plec de clàusules per licitar els treballs de construcció. En el marc del ple, l’alcalde, Joan Mora, va assegurar en relació al futur poliesportiu que “fa molt temps que esperem la construcció del pavelló i, amb aquest projecte, donarem resposta a un desig de molts llavanerencs i llavanerenques.”

Un poliesportiu amb una aposta clara per la sostenibilitat

Les futures instal•lacions esportives comptaran amb dos espais diferenciats. D’una banda, la sala esportiva, formada per la zona de joc, la caixa on aquesta s’encabirà i les grades, i de l’altra, el vestíbul d’accés i la zona de vestidors. El complex tindrà una cobertura sinuosa que aglutinarà els dos espais amb la intenció d’evocar els hivernacles de clavells característics d’aquesta zona del Maresme. Per la seva part, l’espai de joc de la pista oferirà la possibilitat de disposar d’una pista central principal i tres de transversals separades per unes cortines suspeses del sostre i també comptarà amb quatre magatzems de material esportiu dels diferents espais esportius.

fotografia poliesportiu

El projecte de poliesportiu i vestidors ha estat concebut com una obra que no només ha de dotar d’instal•lacions esportives de qualitat al poble, sinó que, a més ha de ser un referent en eficiència i sostenibilitat energètica. A partir de la col•laboració amb l’ Institut de Recerca en Energia de Catalunya, el projecte incorpora mesures per reduir al màxim les emissions de CO2, estratègies d’ecodisseny per afavorir la captació passiva d’energia o la utilització d’energia renovable com la biomassa o l’energia solar tèrmica. Entre altres actuacions, s’ha previst la instal•lació de panells i sistemes d’acumulació solar o la construcció d’un sostre que afavorirà l’entrada de llum natural a la pista.

Un  projecte impulsat des de Llavaneres i amb el suport del Consell Català de l’Esport

Les obres del futur poliesportiu suposaran una inversió total superior als 6 milions d’euros, que seran finançats amb fons del municipi, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, des de fa mesos, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i el Consell Català de l’Esport han treballat conjuntament en el projecte. Fruit d’aquest esforç conjunt, el projecte d’execució ha incorporat les esmenes proposades pel Consell que contemplen, entre altres, que la part del soterrani de les instal•lacions es pugui destinar, més endavant, a zona d’aparcament o d’emmagatzematge.

Aquest equipament s’emmarca en un projecte per dotar el poble d’unes millors instal•lacions esportives. La primera fase del projecte es va centrar en el camp de futbol, mentre que la segona fase consisteix en la construcció d’aquest pavelló poliesportiu i vestidors.

Diputació de Barcelona
^