X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.03.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Signatura Pacte contra la segregació
Llavaneres se suma al Pacte contra la segregació escolar

El document, impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya, proposa 30 actuacions i 189 mesures concretes per millorar l'Educació

L'Alcalde de Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora, ha signat l'adhesió del consistori al Pacte contra la segregació escolar, en un acte celebrat al Parlament de Catalunya. El Pacte, pioner a l'Estat espanyol, ha estat impulsat pel Síndic de Greuges, en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat, amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra la segregació escolar des de la corresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l'àmbit educatiu, com són també els ajuntaments.

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en nou àmbits que el Departament d'Educació es compromet a implementar, tant com es pugui, durant aquesta legislatura. Els ajuntaments que s'han adherit al pacte també assumiran durant els pròxims tres anys l'adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial, i també els titulars dels centres concertats.

Un dels àmbits d'intervenció clau, amb més incidència en la lluita contra la segregació escolar, té a veure amb la programació de l'oferta i la gestió del procés d´admissió d'alumnat. A escala local, aquestes pràctiques han de ser promogudes i implementades especialment per l'ajuntament i la comunitat educativa. En aquesta línia, el Pacte preveu, entre d'altres, el desenvolupament d'orientacions en la programació escolar (oferta, adscripcions, zonificació, i ampliacions i reduccions de ràtio, de grups i de centres) i l'establiment de criteris en la gestió de les sol·licituds, i també clarificar i articular el paper que han de tenir les Oficines Municipals d'Escolarització, la Inspecció d'Educació, les comissions de garanties d'admissió, les taules mixtes, els serveis educatius, els serveis municipals, etc. per combatre la segregació i fer un ús efectiu dels instruments disponibles, i les pautes a aplicar.

Diputació de Barcelona
^