Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.09.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
Llavaneres es planta contra les reclamacions d'Endesa

La companyia reclama que l'ajuntament pagui part del deute que les famílies afectades per pobresa energètica han contret amb l'elèctrica

L'Ajuntament s'hi nega de totes totes i conjuntament amb altres municipis de Catalunya hi farà front per totes les vies possibles, començant per una moció que es debatrà al proper Ple municipal

A principis d'agost l'Ajuntament va rebre una carta amenaçadora de la companyia elèctrica Endesa, en la qual reclama el pagament del 50% del deute que les famílies en situació de pobresa energètica tenen amb l´elèctrica. Endesa amenaça amb el tall de subministrament -que és il·legal-, si el consistori no assumeix el deute.

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres no assumeix el deute i no en pagarà ni un euro. El consistori considera la companyia subministradora com a responsable d´aquesta situació, ja que s'ha negat a signar els convenis proposats per la Generalitat de Catalunya a l'espera d'un marc legislatiu espanyol que els sigui més favorable que no pas la Llei 24/2015 aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya i que és la més avançada de tot l´Estat espanyol.

L'alcalde Nani Mora, i la regidora de Benestar Social, Gemma Martín, han assistit aquesta setmana a dues reunions per fer front a aquesta problemàtica. La primera a la seu de la Diputació de Barcelona, i la segona a Terrassa, on hi han assistit més de 50 ajuntaments. D'aquesta trobada n'ha sorgit un document de treball que serà portat en forma de moció als diferents plens municipals, com a resposta unitària del municipalisme contra Endesa.

Diputació de Barcelona
^