X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
De nou, música per celebrar l'inici de l'estiu
Recuperem el Concert dels Solstici amb el Cor l'Aixa d'Arenys de Mar

Llavaneres recupera aquest estiu el Concert del Solstici, després de la pausa obligada a conseqüència de la pandèmia. El Concert dels Solstici 2021 comptarà amb l'actuació del Cor l'Aixa d'Arenys de Mar i tindrà lloc el proper 19 de juny al pla de l'ermita de Sant Sebastià. El recinte tindrà capacitat per a 250 persones i per poder assistir-hi caldrà fer reserva prèvia. El formulari de reserva restarà obert fins que s'esgotin les places disponibles.

El proper dissabte 19 de juny tindrà lloc una nova edició del Concert del Solstici; una aposta de la Regidoria de Cultura i Festes per celebrar l'arribada de l'estiu amb música en directe. Serà la cinquena edició d'aquesta proposta -al 2020 no n'hi va haver a causa de la covid-19- i consolidarà la línia dels anys anteriors: apostar-hi per músiques del món amb un component espiritual i coral.

El pla de l'Ermita de Sant Sebastià acollirà l'actuació del cor d'Arenys de Mar a partir de les 20.30h. El Cor l'Aixa és una formació musical integrada per uns quaranta cantaires d'arreu de la comarca del Maresme. El seu repertori abraça diferents estils de música i època, a cappella, amb formacions de cambra i orquestrals.

La proposta

Repertori

Mendelssohn és cognom no d'un, sinó de dos compositors, que eren germans. Fèlix, el que s'ha fet famós, i Fanny, la seva estimada germana, amb un talent equiparable al dels seu germà, les obres de la qual són encara molt desconegudes. Avui us presentarem dues de les cançons del seu cicle Gartenlieder (Cançons del jardí), intercalant dues de les obres més poètiques del seu germà (Salm 42 i Salm 55). Sabem per la correspondència que es conserva que els dos germans s'admiraven mútuament, i que revisaven i comentaven les obres d'un i de l'altre. També és cert que, a causa del pensament de l'època, Fanny va aconseguir publicar algunes de les seves obres, però amb la signatura del seu germà, i no és senzill per als experts destriar-les del catàleg de Fèlix.

Donada també la proximitat de l'estiu i la revetlla de Sant Joan, volem oferir-vos algunes pinzellades de música festiva de casa nostra, adient per a la ocasió i per l'entorn preciós que ens ofereix l'Ajuntament per fer-hi aquest concert.

Desitgem que sigui del gust de tots vosaltres i un bon preludi de l'estiu que comença!

Pau Jorquera
 

Intèrprets

Cor l'Aixa
Pau Jorquera, director
Josep Garcia, pianista
Brenda Sara, soprano

Concert del Solstici 2021

Diputació de Barcelona
^