X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.03.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres acull una vintena de desplaçats d'Ucraïna
ACTUALITZACIÓ 8/3/22 | El primer carregament solidari de Llavaneres amb Ucraïna ja viatja cap a la frontera amb Polònia

Llavaneres ha acollit una vintena de desplaçats ucraïnesos. El grup, que està format majoritàriament per infants i adolescents, va aterrar dissabte al vespre a Barcelona, des de Polònia, on havien aconseguit arribar dies després de l'esclat de la guerra.

Desplaçats a Ucraïna

Els ucraïnesos van viatjar en avió, en un vol gestionat pel consolat espanyol a Polònia i ofert de manera gratuïta per la companyia aèria. Una comitiva de llavanerencs, integrada per representants de l'associació llavanerenca SI Dona i per la primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Gemma Martín, els va anar a rebre a l'aeroport i els va acompanyar a Llavaneres en autocar. Els xofers eren voluntaris de l'empresa Autocars Calella, que va cedir el vehicle; i Si Dona es va fer càrrec de la resta de despeses del desplaçament.

De l'estada i de la manutenció dels desplaçats se'n fa càrrec l'Ajuntament de Llavaneres, que està gestionant també la distribució de material solidari per atendre les necessitats del grup. De moment, el col·lectiu acollit a Llavaneres té les necessitats materials cobertes; en cas que calgui algun material concret ja es farà una crida ciutadana específica.

Recollida de material solidari

Ara l'atenció se centra en fer arribar a Ucraïna el material recollit aquests dies a Llavaneres. La gent del poble s'ha bolcat en aportar tota mena de material, des de roba d'abric, menjar i material sanitari, entre d'altres. Avui dilluns 7 de març, des de l'Espai Labandària de Llavaneres sortirà el primer carregament de material solidari aportat per les famílies de la vila. Les primeres caixes que viatjaran cap a Ucraïna contenen menjar i material sanitari.

L'alcalde de Llavaneres i regidor de Solidaritat i Cooperació, Nani Mora, vol donar les gràcies a les famílies i als veïns que aquests dies s'han mobilitzat per ajudar el poble ucraïnès. "A Llavaneres hem tornat a demostrar que som un poble solidari i acollidor", ha manifestat.

A partir d'ara i seguint les recomanacions del Fons Català de Cooperació, es demana a les persones que vulguin seguir col·laborant que facin aportacions econòmiques: Què puc fer per donar suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna?

ACTUALITZACIÓ (8/3/22) | El primer carregament de material solidari per a Ucraïna ja viatja cap a la frontera amb Polònia. Una vintena de persones van ajudar a carregar una furgoneta, dilluns 7 de març al vespre, a l'Espai Labandària de Llavaneres. Entre d'altres, s'hi van concentrar ucraïnesos acollits a la vila aquests dies. De moment, s'ha enviat menjar, sacs i roba tèrmica i també material sanitari i d'higiene personal.

Material recollit

Informació relacionada
Des del consistori treballem per arrelar i integrar el col·lectiu d'ucraïnesos desplaçats a la vila
Llavaneres fa una crida urgent per localitzar propietaris d'habitatges buits que els vulguin cedir gratuïtament
El govern ha establert un protocol especial per accelerar el procés d'acollida d'aquests menors, especialment exposats a patir violències o ser víctimes de tràfic
ACTUALITZACIÓ 3/3/22 | El Consulat d'Ucraïna demana, en especial, material de primers auxilis
ACTUALITZACIÓ 1/3/22 | Convoquem la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès el proper dimarts 1 de març a les 19 hores davant de l'ajuntament de Llavaneres
Diputació de Barcelona
^