X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.06.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Comunicat: tancament del pavelló antic i dels vestidors de la piscina

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha decidit tancar al públic, de manera temporal, l'antic pavelló esportiu i els vestidors de la piscina municipal. Aquestes instal·lacions són força antigues i durant els darrers anys no s'hi han pogut fer inversions de millora perquè no són de propietat municipal.*

La decisió d'aquest tancament provisional del pavelló vell i dels vestidors de la piscina respon a una qüestió de seguretat pública; s'hi ha detectat la presència de partícules d’amiant a les cobertes de les dues instal·lacions, que podrien ser perjudicials per a la salut de les persones en cas que s’hi entrés en contacte.

L’activitat esportiva municipal es trasllada al nou Pavelló d’Esports Municipal de l’avinguda de Sant Andreu, on s'intentarà donar cabuda al màxim de disciplines i clubs, sempre que les característiques de l’esport ho permetin. Pel que fa a la piscina, s’hi han habilitat uns serveis portàtils perquè els usuaris en puguin fer ús.

En aquests moments, el govern municipal està treballant amb els serveis tècnics municipals per trobar una solució que permeti reobrir l’antic pavelló.

*L'antiga zona esportiva municipal va quedar afectada per una operació urbanística en què es cedia la propietat d’aquests terrenys a canvi de la construcció de la nova zona esportiva als Ametllers.

 Cronologia dels fets  

  • A petició de la Regidoria d’Esports, durant el mes d’abril, els serveis tècnics municipals contracten una empresa especialitzada perquè elabori un informe relatiu a la localització i diagnòstic de l'amiant de la coberta del pavelló antic i dels vestidors de la piscina. Els experts conclouen que «en la inspecció objecte d’aquest informe, s’identifiquen materials i productes que contenen amiant» i ho qualifiquen de «risc potencial mitjà».
  • Com a solució, proposen que es porti a terme un «tractament d’estabilització i confinament dels materials que contenen amiant» i que es procedeixi «a la retirada i l’eliminació dels materials afectats». Un cop rebut l’informe, la Regidoria de Sanitat en fa la corresponent consulta a la Generalitat i a la Diputació.
  • Tot i que els resultats de totes les mostres no detecten la presència d'amiant a l'aire -que és el que podria ser perillós per a la salut de les persones-, la Generalitat recomana a l’Ajuntament de Llavaneres el tancament de les dues instal·lacions fins que s’aïllin les dues cobertes. En la comunicació tramesa al consistori per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’assenyala que: «Atès que hi ha població usuària d’aquestes instal·lacions, existeix el risc d’inhalar fibres d’amiant, amb l’agreujant que els usuaris poden ser població vulnerable. […] Per tant, l’Ajuntament com a responsable de les instal·lacions i per tal de protegir la salut pública hauria de portar a terme una de les dues opcions que indica l’informe: estabilització o retirada».
  • És en aquest moment que en reunió de govern municipal es decideix tancar les instal·lacions com a mesura preventiva i posar-se mans a la feina per donar solució al problema. Cal aclarir que els experts no han detectat afectacions de contaminació cap a l’exterior de les instal·lacions i que, per tant, les actuacions que es portin a terme seran per atendre qualsevol possible risc en l’interior.

NOTA: tots els materials de fibrociments col·locats als edificis amb anterioritat a l'any 2002 contenen amiant.

Diputació de Barcelona
^