Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 03.07.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
En marxa les obres de reparació dels desperfectes del temporal Nelson a Llavaneres
S'ha començat a treballar en l'extracció de sorra acumulada a la riera del Balís

Les obres de reparació de les platges de Llavaneres i de Sant Vicenç de Montalt afectades pel temporal Nelson ja han començat. Es tracta d'una actuació d'emergència finançada per l'Estat Espanyol, que a la demarcació de Barcelona té una dotació d'1,5 milions d'euros. A Llavaneres, la primera acció està sent l'extracció de la sorra acumulada a la riera del Balís, que marca el límit entre els dos municipis. Els treballs tenen una durada prevista de dues setmanes i consistiran en l'aportació de sorra acumulada a la riera del Balís i l'anivellament de la platja, sobretot, en aquells punts que presenten un desnivell més pronunciat.

 Antecedents 

A finals de març, el temporal Nelson va causar danys i desperfectes a les costes de Catalunya. El 14 de maig, el Consell de Ministres va acordar la declaració d'emergència de les obres de reparació del litoral català. Es va valorar que la "intensitat especial" del temporal va causar "danys a la costa en general i, en concret, a diversos punts del domini públic marítim-terrestre, en els quals cal intervenir sense demora".

Els danys ocasionats van ser la pèrdua de sorra en les platges, destrosses en mobiliari i desperfectes en instal·lacions urbanes. La desaparició d'aquestes platges significaria la pèrdua de la defensa de la costa, de l'hàbitat per a la flora i la fauna, i d'un espai públic per als veïns i per al turisme. Es considera de "vital importància reparar-les" per evitar que en cas d'un nou temporal de magnitud similar, la falta de defensa natural podria ocasionar destrosses més significatives.

L'import per a les actuacions per a la demarcació de Barcelona és d'1,5 milions d'euros; en seran receptors els municipis de Pineda de Mar, Badalona, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Riera del Balís

Diputació de Barcelona
^