Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.02.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Més "wi-fi", més Llavaneres
Entra en funcionament la nova connexió a la xarxa wi-fi per als barris de mar de Llavaneres

guifinet

L'Ajuntament de Llavaneres, juntament amb la secció local de Guifinet Mataró i la comunitat de veïns de Marinada, ha instal·lat un nou enllaç  per millorar la cobertura a la xarxa wi-fi a la zona marítima del municipi. El nou dispositiu permet connectar-se a Internet des de primera línia de la costa, de Mataró fins a Arenys de Mar.

Aquest nou supernode permet que l'usuari es connecti a la xarxa des de dos punts d’accés:

  • LlavMarinada AP1-5: Cobertura a Mataró i les Cinc Sènies fins a l’alçada del cementiri de Llavaneres.
  • LlavMarinada AP2-5: Cobertura des del repetidor fins a la platja en direcció a Sant Vicenç del Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar.

Amb aquesta nova instal·lació, l'Ajuntament i Guifinet milloren el servei de connexió gratuït a Internet a Llavaneres i reforcen la cobertura als barris marítims del municipi, donant servei a les Cinc Sènies i a la zona industrial.

La xarxa que ofereix l’Ajuntament a través de Guifi.net és de caràcter ciutadà. Actualment s'hi connecten més de 300 usuaris.

El control de la xarxa es fa a traves d’un proxy que permet donar d’alta als usuaris i limita l’accés a determinats serveis (com ara descarregues, ftp, pop3, ...), a més de bloquejar pàgines web de continguts no aptes per a menors.

Aquesta xarxa, que neix complint el projecte dels Comuns Sense Fils de guifi.net, és oberta, lliure i neutral. Dóna l'opció, a més, d'ampliar els serveis amb telefonia i control de vídeo. Per fer-ho, només cal sol·licitar els serveis a un instal·lador de Guifi.net. 

Connectats també amb Barcelona

D'altra banda, gràcies a l’enllaç fet per Guifinet Mataró amb Barcelona, els usuaris de Llavaneres poden també connectar-se amb els usuaris de la província de Barcelona. La creació d’aquesta gran xarxa wi-fi és possible gràcies a les aportacions de voluntaris, administracions, escoles i empreses. Per tancar el cercle i unir Barcelona i Girona, recentment s'ha obert un apadrinament per a l'enllaç entre el Maresme i Girona. Més informació aquí
 

Informació relacionada
S'acaba d'instal·lar una antena que permet que els banyistes es connectin a internet durant una hora
Campanya informativa fins al 31 de desembre: preneu nota dels horaris i informeu-vos-en
Ajuntament i Guifi.net signen un conveni de col·laboració per consolidar el funcionament de la xarxa oberta d'internet al municipi
La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions ha registrat el consistori com a operador de xarxes i serveis de comunicacions electròniques
Diputació de Barcelona
^