Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.04.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Una dècada de passió per la música
L'Escola Municipal de Música de Llavaneres compleix deu anys

 Fotos de l'Escola Municipal de Música Fotos de l'Escola Municipal de Música

L’embrió de l’actual escola de música va néixer just ara fa vint anys, la primavera de 1992. L’èxit de la Jove Orquestra de Cambra del Maresme, creada l'any 1988 per Joan Devesa i la Secció de Cultura d’El Casal de Llavaneres, va animar-los a fer un pas més i crear un centre de formació, per compartir aquesta passió per la música amb petits i grans.  Les classes van començar aquell mateix mes de setembre del 92, amb 20 alumnes i quatre professors.

El rellançament de l’escola va arribar ara fa deu anys, el curs 2001-2002. L’increment del nombre d’alumnes i la manca d’espai van propiciar un acord, que va rebre el suport unànime del ple, per tal de crear el servei municipal d’escola de música, que va passar a gestionar l’Associació Musical Llavaneres. Decisiu va ser també, un anys després, el canvi d’ubicació, un cop acabades les obres de remodelació de Can Caralt.

Els directors de l’escola, des de la seva creació, han estat Joan Devesa i Freginals (de 1992 a 1996), José Antonio Cabo (1996-2002 i en l’actualitat) i Gorka Bartolomé Anguita (2002-2009). L’actual equip directiu es completa amb Cristina Masferrer, com a cap d’estudis, i Maria Juan, com a secretaria acadèmica. En aquests moments, l’Escola té 150 alumnes i 11 professors.

L’Escola és un centre docent autoritzat per la Generalitat de Catalunya. S’hi imparteixen classes de música a partir dels 4 anys, passant per tot el Nivell Elemental (4 cursos), els dos primers cursos del Nivell Professional i tres cursos de sensibilització musical per a alumnes de 4, 5 i 6 anys. També es fan classes per a adults d’instrument, conjunt instrumental, llenguatge i cant coral. El centre ofereix una formació sòlida i personalitzada que permet, posteriorment als alumnes que ho desitgin, accedir a centres de Grau Professional.

Vocació local
A més de l’activitat docent, l’escola té vocació local i ha estat present des de la seva creació en el programa cultural de Llavaneres, amb concerts a l’església de Llavaneres i als equipaments municipals, i amb cicles musicals als jardins de Can Caralt. L’activitat també s’intensifica com a membres de l’Associació Catalana de Escoles de Música i al Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, i conjuntament amb l’escola de Sant Vicenç fa 13 anys que organitzen els Moments Musicals a les Escoles. I des de fa 4 anys el Toca Fusta trobada d’instrumentistes de corda a la Torre Ametller.  A més, els alumnes de l’escola han participat en esdeveniments musicals importants, com ara en els concerts solidaris amb el Txad a l’Auditori i amb l’artista Perejaume en l’enregistrament d’El Cant dels ocells i properament al festival de Joves Músics Europeus Allegromosso a Itàlia. Per celebrar aquests deu anys d’escola municipal, l’esdeveniment més significatiu se celebrarà pels volts de Sant Jordi, amb concerts a càrrec dels alumnes i també dels professors de l'escola.

La setmana concertant
Per celebrar aquests deu anys d’escola municipal, el centre ha preparat tot un seguit de concerts a càrrec de professors i alumnes, La Setmana Concertant, que se celebrarà del 23 al 27 d'abril. Com a aperitiu, dissabte 21 d'abril conviden al Concert de Primavera, a les 12 del matí als jardins de Can Caralt.

Setmana Concertant. El cartell

Informació relacionada
Divendres, 27 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Divendres, 27 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dijous, 26 d'abril de 2012
Recital de Lieder
Dimecres, 25 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dimecres, 25 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
El concert va reunir alumnes, professors i famílies en una bonica diada als jardins de Can Caralt, el passat dissabte 14 d'abril
Dimarts, 24 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dimarts, 24 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dilluns, 23 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dilluns, 23 d'abril de 2012
Dins del cicle "La setmana concertant"
Dissabte, 21 d'abril de 2012
Diputació de Barcelona
^