X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 28.10.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament demana 70.000 € pels danys dels aiguats
La Diputació de Barcelona va obrir una línia d'ajuts de 4 milions d'euros per reparar els desperfectes
Les rieres han estat les principals afectades per les fortes pluges de mitjans d'octubre.

Rieres afectadesUn cop avaluats els danys que van provocar les fortes plugues del 12 i 13 d'octubre, l'Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona més de 70.000 € per poder reparar els desperfectes i per fer actuacions de prevenció perquè no es tornin a produir.

Les rieres de Can Cabot de Munt, Sant Andreu, del Puntó i la riera de l'Avall són les més afectades. Les lleres s'han erosionat, la qual cosa ha provocat esllevissades als laterals. A més, la gran quantitat d'aigua que va caure amb molt poca estona, més de 100 litres per metre quadrat, va provocar que la riera de Can Cabot de Munt es desbordés i inundés uns camps de conreu de la finca de Can Rogent.

A tot això s'hi han de sumar els desperfectes que va patir la Biblioteca també per inundació. Els danys han costat 13.000 €, dels quals 10.000 s'han gastat en llibres i la resta s'han invertit en pintar, arreglar el parquet, netejar i comprar el mobiliari que es va fer malbé. El cost l'ha assumit l'Ajuntament. Les  filtracions es van produir perquè les canals i els baixants es van embussar per culpa d'objectes diversos com ampolles de plàstic, pedres o llaunes llençats a la teulada per persones incíviques.

Diputació de Barcelona
^