X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 14.11.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Més inversió sanitària per al Maresme
Els alcaldes demanen al govern català deu milions d'euros d'inversió per a l'Hospital de Mataró

Reunió amb el conseller Comín

L'alcalde de Llavaneres, Joan Mora, valora positivament la trobada que els alcaldes de l'àrea d'influència del Consorci Sanitari del Maresme (CSM) van mantenir divendres amb el conseller de Salut, Antoni Comín. Els alcaldes van demanar els deu milions d'euros que l'auditoria del consorci va considerar com a urgents per a l'Hospital de Mataró. Per la seva banda, Salut va anunciar que preveu que l'any 2018 el Consorci Sanitari del Maresme recuperi l'autonomia de gestió sense la necessitat de traslladar provisionalment l'activitat de l'Hospital Sant Jaume. A més, es va comprometre a iniciar al 2018 les obres d'ampliació de la unitat de cirurgia sense ingrés, del bloc quirúrgic i el nou hospital de dia d'oncologia i a retornar, aquest 2016, una part de la paga extra del 2012 als treballadors. A banda de la trobada de divendres, Llavaneres i la resta de municipis també han acordat portar en els seus respectius plens mocions per demanar a la Generalitat que compleixi el pla d'inversions al Consorci Sanitari del Maresme.

Save

Save

Save

Save

Joan Mora ha explicat que l'objectiu de la trobada ha estat aconseguit que les inversions "arribin a temps" i ha destacat la unitat d'acció dels alcaldes afectats. "Hem demanat que els alcaldes de l'àrea d'influència puguem participar, de manera rotatòria a les reunions dels consorci per estar al cas de les novetats i poder expressar els nostres punts de vista", ha declarat avui l'alcalde llavanerenc.

Inversions

El conseller Comín va explicar als alcaldes que, "gràcies a l'esforç que està realitzant el Servei Català de la Salut (CatSalut), s'està anant més ràpid en l´equilibri pressupostari del que estava previst en el Pla de reequilibri de 2015". En concret, per a l'any 2016, l'augment de contractació d´activitat permetrà tancar l'any amb un dèficit de 650.000 euros, 800.000 euros menys del que preveia el pla de reequilibri. Aquesta evolució positiva en les previsions del dèficit permetran que l'any 2018 s´assoleixi l'equilibri pressupostari sense que, d´altra banda, s´hagi de traslladar provisionalment l'activitat sociosanitària que acull en aquests moments l´antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. D'aquesta manera, es compleix una mesura llargament demandada per entitats veïnals i associacions de pacients del territori.

Antoni Comín també va comunicar als representants municipals el seguit d'actuacions que es duran a terme per millorar la situació general del CSM. En aquest sentit, el conseller, acompanyat per representants del CatSalut al consell d'administració del consorci (el sots-director del CatSalut, Josep Maria Argimon; la directora de l'Àrea d´Atenció Sanitària, Cristina Nadal; el director de l'Àrea de Recursos Econòmics, Salvador Maluquer) i de la  directora de l'Àrea de Patrimoni i Inversions, Eva Sánchez, va anunciar les següents mesures:

Pel que fa a les actuacions previstes en el Pla Director de l'Hospital de Mataró, el Departament engegarà els treballs per elaborar, durant el proper any, el projecte executiu que inclogui l´ampliació del bloc quirúrgic i de la unitat de cirurgia sense ingrés, el nou hospital de dia oncològic i el trasllat de l´àrea de rehabilitació. Aquestes actuacions, amb un cost estimat de 4 milions d´euros, s´iniciarien a partir de l´any 2018 un cop licitades i adjudicades les obres.

D'altra banda, el CatSalut posarà a disposició del CSM 10,7 milions d'euros fins l´any 2019 per dur a terme actuacions de reposició d´equipaments que s´han identificat com a prioritàries. Salut s'ha compromès a destinar aquest mateix any 2016 una partida de 648.000 euros per pagar una part de la paga extra pendent de l´any 2012 als treballadors del CSM.

El conseller va exposar que la salut mental serà una de les àrees prioritàries del Departament durant els propers anys, amb l'impuls d'un nou model comunitari que s'acompanyarà d'importants millores en el pressupost. D'aquesta manera, Comín ha traslladat el seu convenciment que la zona del Maresme sortirà clarament beneficiada d´aquest nou abordatge.

Pel que fa a l‘antic Hospital  de Sant Jaume i Santa Magdalena, el conseller de Salut va expressar la conveniència de continuar els treballs del pla de reordenació sociosanitària del Maresme Central i d´encarregar un Pla Director de l´equipament que en defineixi exhaustivament les necessitats i els requeriments.

L'àrea d'influència del Consorci Sanitari del Maresme (CSM) inclou els municipis d'Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Diputació de Barcelona
^