X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.10.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres es conjura en defensa de les institucions catalanes i la vulneració de les llibertats fonamentals

El Ple de l’Ajuntament vota favorablement diverses mocions per defensar les institucions catalanes, rebutjar l’aplicació de l’article 155 i exigir la posada en llibertat dels presidents d’Òmnium i l’ANC. També acorda declarar el rei Felip VI d’Espanya persona non grata a la vila, entre d’altres càrrecs públics.

PleLlavaneresOctubre

El Ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va aprovar en sessió ordinŕria celebrada el dimarts 24 d’octubre una moció per condemnar tota la violčncia injustificada generada per l’Estat espanyol en el marc del referčndum del passat 1 d’octubre. Així mateix, el Ple, en una sessió que no va comptar amb els representants del Partit Popular que van excusar la seva presčncia prčviament, va aprovar una moció per demanar la llibertat dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sŕnchez, i el president d’Ňmnium Cultural, Jordi Cuixart. El consistori també va rebutjar fermament la decisió del govern espanyol de proposar al Senat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Durant el ple també es va votar favorablement una proposició veďnal signada per prop de 300 ciutadans de Sant Andreu de Llavaneres vinculada també amb la situació política actual. La proposició ciutadana comptava amb diversos punts: mostrar el rebuig, condemna i denunciar les actuacions i la violčncia de la policia espanyola els dies 20 i 21 de setembre i la jornada de l’1 d’octubre; sol·licitar la retirada de la bandera espanyola dels edificis municipals; recončixer i mostrar el suport de Sant Andreu de Llavaneres a la declaració d’independčncia de Catalunya i declarar diverses personalitats com a non grates a la vila com el rei Felip VI d’Espanya, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, entre d’altres.

Diputació de Barcelona
^