X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.04.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
expo barba corsini
El Museu-Arxiu acull una mostra de l'arquitectura emocional de Barba Corsini
El divendres 12 d´abril a les 19.30h s'inaugura aquest recull de fotografies i dibuixos del genial arquitecte tarragoní, molt vinculat a la vila

Què és l'arquitectura emocional? Com es pot dotar de sentiment una ciència basada en càlculs i física? Ho podreu descobrir a partir d'aquest divendres al Museu-Arxiu, on a les 19.30h s'inaugura l'exposició “Barba Corsini, arquitectura i disseny (1953-1994)”, una mostra de fotografies i dibuixos del treball del genial arquitecte tarragoní, que va morir fa deu anys.

A la mostra s'hi podran veure fotografies i dibuixos d'alguns dels projectes més emblemàtics com els apartaments a les golfes de La Pedrera de Barcelona, que actualment ja no existeixen, o bé la construcció d'habitatges al poble de Binibeca a Menorca. També es podran veure alguns mobles que va dissenyar, especialment per als apartaments de La Pedrera. L'exposició es podrà visitar fins el 19 de maig, de dimecres a divendres de 17 a 20h, els dissabtes d´11 a 14 h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius d´11 a 14h.

Francisco Juan Barba Corsini (Tarragona, 1916 – Barcelona, 2008), arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), s'inicia en la pràctica constructiva seguint els principis de la seva formació acadèmica neoclassicista. El 1953 es produeix un gir en la seva carrera que marcarà el seu trencament amb el passat i el seu compromís amb el que emfàticament dirà "l'emoció de sentir l'Arquitectura". En les seves millors resolucions, cristal·litza sempre, de manera personal, el que podem percebre com l'esperit o l'estil d'una època. Així, els mítics apartaments "La Pedrera", avui destruïts, i per a sempre vius en les fotos de Francesc Català-Roca, quedaran com una fita dels anys cinquanta. Corsini va tenir la seva segona residència durant alguns anys a Llavaneres, on també va construir diversos xalets i un grup de cases adossades al Turó d'en Llull.

Diputació de Barcelona
^