X
Emergčncia per sequera!
Destacats participació
07.05.2019
26M, qui pot votar?

En les eleccions municipals i al Parlament Europeu poden votar:

  •    Tots els ciutadans amb nacionalitat espanyola majors d'edat inscrits en el Cens Electoral, que resideixin en el municipi o a l'estranger.
  •    Tots els ciutadans de la Unió Europea majors d'edats inscrits en el Cens Electoral, que resideixin en el municipi i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.

A més, en les eleccions municipals també poden votar:

  •    Tots aquells ciutadans estrangers, que resideixin al municipi, nacionals de països amb els quals Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi en les eleccions municipals (Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Paraguai, Perú, Islàndia, Noruega, Cab Verd, Nova Zelanda, Corea del Sud, i Trinitat i Tobago) i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.

Cens electoral

El cens electoral per aquestes eleccions, és el cens tancat el dia 1 de març de 2019, i està integrat per:

  •    Els ciutadans espanyols residents al municipi (CER).
  •    Els ciutadans estrangers de la UE que resideixen al municipi (CERE) i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.
  •    Els ciutadans estrangers, residents al municipi, nacionals de països amb els quals Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi en les eleccions municipals, que hagin residit de manera ininterrompuda durant els darrers 5 anys en territori espanyol (excepte en el cas dels noruecs que només necessiten 3 anys), i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.

El període d'exposició i rectificació del cens en període electoral, serà del 8 al 15 d'abril.

També es poden consultar les dades trucant al telèfon 901 101 900 de l'Oficina del Cens Electoral. És important que els electors que hagin canviat recentment de domicili o votin per primera vegada en aquestes eleccions comprovin si les seves dades són correctes.


Vot per correu

El vot per correu es podrà sol·licitar del 2 d'abril al 16 de maig.

Cal adreçar-se personalment a qualsevol oficina de Correus i omplir el model de sol·licitud, que es troba disponible a les mateixes oficines i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. És necessari portar l'original del document nacional d'identitat (DNI), el passaport o el carnet de conduir (no s'admetran fotocòpies).

Només en els casos de malaltia o incapacitat, que siguin acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada podrà cursar la sol·licitud de vot per correu.


Vot dels electors residents a l'estranger (CERA i ERTA)

Els electors amb nacionalitat espanyola residents a l'estranger, ja sigui de manera permanent o temporal, cal que facin una sol·licitud per poder votar, mitjançant l'imprès oficial disponible als Consolats i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. Poden presentar aquesta sol·licitud entre el 2 i el 27 d'abril de 2019.

Vot presencial

Es podrà exercir el diumenge dia 26 de maig als col·legis electorals, que obriran ininterrompudament de les 9 del matí a les 8 del vespre. A Llavaneres, estaran situats a l'Espai Labandària i a l'escola Serena Vall.

Per poder votar, caldrà acreditar-se mitjançant l'original del DNI, del permís de conduir o del passaport (no passa res si estan caducats, però han de ser els originals, no una fotocòpia).

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^