Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 31.10.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La crítica social de Catherine Lorton s'instal·la al Museu Arxiu
La mostra “Cartografies del Caos” s'inaugura el 8 de novembre, i la gent hi descobrirà com un objecte tan simple com un botó pot simbolitzar revoltar-se contra el sistema

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres acull a partir del divendres 8 de novembre una exposició carregada de simbolisme i crítica social. Es tracta de la mostra “Cartografies del Caos”, un conjunt de gravats de l'artista Catherine Lorton, que recentment ha estat finalista en la vuitena edició del Premi de Pintura Barcelona de la Fundació Vila Casas. Lorton plasma formes arrodonides dins un escenari abstracte, el qual propicia que aquestes formes, que en realitat són botons, adquireixin sentit per si mateixos.

L'obra d'aquesta artista té moltes lectures, però parteix d’una crítica contra el sistema patriarcal, i la forma d'expressar-la és amb l'objecte del botó. Després d’un viatge que Lorton va fer a Tanzània, va experimentar de primera mà com les dones són considerades un simple objecte i han d'oferir sexe, treball i maternitat per ser acceptades com a part de la societat. L'artista converteix el botó en una metàfora, ja que aquest objecte per ser útil sempre ha d'anar cosit a una peça de roba, com la dona que la societat vol que vagi cosida a l'home. Així, Lorton dibuixa botons que es troben a si mateixos i amb entitat pròpia.

L'exposició “Cartografies del Caos” s'inaugura el divendres 7 de novembre a les 19 h i es podrà visitar fins l'1 de desembre.

Catherine Lorton cartell

Diputació de Barcelona
^