X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.11.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
8 alumnes de l'Institut Llavaneres faran pràctiques a l'Ajuntament
Els alumnes, a través del projecte de diversificació curricular anomenat “Pont”, aprenen els oficis a consergeria, a la brigada en funcions de paleta i jardineria, i a la llar d'infants

L'institut Llavaneres ha engegat el projecte de diversificació curricular anomenat “Pont” amb el que 8 alumnes faran pràctiques a l'Ajuntament durant aquest curs escolar. El projecte, que neix d’un conveni amb el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'empresa Créixer Junts, permetrà a aquests alumnes aprendre les tasques que es realitzen a consergeria, a la brigada –pel que fa a les funcions de paleta i jardiner– i a la llar d'infants.  

El conveni permet la inclusió escolar, social i laboral a determinats alumnes d'educació secundària obligatòria a través de la realització d'activitats formatives en instal·lacions exteriors al centre en un període no superior al 40% de l'horari escolar setmanal.

Així doncs, els alumnes que poden adherir-se a aquest projecte han de cursar 3r o 4t d’ESO i presentar dificultats generalitzades d'aprenentatge, un baix nivell d'assoliment de les competències en la majoria de matèries en els cursos anterior i tenir compromès l'assoliment de les competències del curs. Els nois i noies podran participar en aquest projecte durant tot el curs o bé durant un o més trimestres, segons la valoració que en faci l'alumne, la família, el tutor i l'equip docent.  

Els alumnes escollits per aquest curs s'han dividit de la següent manera: un aprendrà les tasques que realitza un conserge en els diferents edificis municipals (Ajuntament, Escoles, Biblioteca, Instal·lacions Esportives, etc); cinc formaran part de la brigada, quatre dels quals en funcions de jardineria i manteniment de parcs i jardins, i un d'ells en funcions de paleta; i per últim dos alumnes estaran a les llars d'Infants Sant Nicolau i Llar Minerva.

Segons la regidora d'Educació, Maria José Cano, aquest projecte “ajuda a aquells alumnes que, per la raó que sigui, no segueixen les exigències curriculars que marca cada centre i volen acabar els estudis”. “Per això és tan important la labor dels docents i de projectes com aquests en aquests casos, perquè permeten donar una oportunitat formativa a aquests joves fora dels centres i donar-los altres oportunitats per aprendre i per treballar en un futur”.

Projecte Pont

Diputació de Barcelona
^