Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 27.12.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'avinguda de Catalunya i l'avinguda de Sant Andreu seran vies urbanes amb trànsit pacificat
El proper dilluns 27 de gener s'iniciaran les obres per tal d'instal·lar reductors de velocitat i passos de vianants en aquestes dues vies.

La Diputació de Barcelona durà a terme obres a dues de les principals artèries viàries de Sant Andreu de Llavaneres: l'avinguda de Catalunya (BV-5031) i l'avinguda de Sant Andreu (BV-5033). Els treballs, previstos a partir de la quarta setmana de gener, consistiran en instal·lar diversos elements a les vies per tal d'integrar-les en l'àmbit urbà, fent que els vehicles hagin de reduir la velocitat i els vianants hi puguin transitar amb més comoditat i seguretat.

En concret s'hi instal·laran elements de reducció de la velocitat i es pintaran passos de vianants en aquestes dues avingudes. En ambdues vies la velocitat estarà restringida a un màxim de 40 km/h (aquesta restricció de l'avinguda de Sant Andreu serà en el tram comprès entre l'avinguda de Catalunya i el carrer dels Xiprers). El regidor de Mobilitat, Jordi Roldós, ha explicat que «aquestes obres són una reivindicació històrica, ja que aquestes carreteres actuaven com elements que separaven el poble. Ara, amb aquesta transformació, seran vies urbanes que facilitaran la mobilitat dels veïns que podran passejar i creuar les avingudes amb seguretat».

Pel que fa a l'avinguda de Sant Andreu, després de la instal·lació en els darrers mesos de nous semàfors, ara s'hi habilitaran nous passos de vianants, un d’ells a l’alçada de la parada de bus del costat del Parc de la Creu, on també es construeix una vorera. També s'ampliarà l'anella central de la rotonda del Surray per millorar-ne la seguretat i aconseguir reduir la velocitat dels vehicles que entren i surten del poble per aquest punt.

Per la seva banda, a l'avinguda de Catalunya, es reforçarà la senyalització horitzontal i vertical i s'hi construiran sis elements de reducció de la velocitat. A més, s’habilitaran nous passos de vianants, alguns dels quals estaran elevats a nivell de la vorera, com per exemple davant de la parada de bus que hi ha a l’alçada de l'estanc. N'hi haurà a l’alçada del passeig de la Riera per millorar l'accés al Casal de la Gent Gran i a l'Institut, a l'alçada del carrer Fornaca al costat de les parades de bus, a l'alçada del carrer de Sant Antoni i també a l'alçada del passeig de les Moreres.

Durant els treballs es podran produir talls intermitents de trànsit, que seran degudament senyalitzats i advertits pel servei de comunicació de l'Ajuntament.

actuacions de la Diputació

Diputació de Barcelona
^