X
Emergčncia per sequera!
Notícies
05.02.2020
Arriba la quarta edició del Pressupost Participatiu de Llavaneres
El procés participatiu es presentarŕ el 5 de març i el 21 de maig es tancarŕ amb la tria final

La Regidoria de Participació Ciutadana, amb el suport de l'àrea d'Economia, posarà en marxa, del 5 de març al 21 de maig, la quarta edició del Pressupost Participatiu, amb l'objectiu que la ciutadania imagini, proposi i decideixi en què invertim una part dels recursos públics. Consulteu les bases i el calendari de treball en aquest espai web ajllavaneres.cat/pressupostparticipatiu20.

Per fer-ho possible, l'Ajuntament de Llavaneres es compromet a reservar una partida de 100.000 euros del capítol d'inversions del pressupost municipal del 2020.

El primer pas ha estat l'aprovació de les normes del procés participatiu per part de la junta de govern local i dijous 6 de febrer es procedirà al sorteig dels 400 veïns cridats a formar part de l'equip de treball. La novetat d'aquesta quarta edició és que hi haurà representants dels set barris de Llavaneres. A aquests veïns se'ls va convidar a prendre-hi part durant la primera edició de les assemblees de 'Gent del Barri'.

Amb el Pressupost Participatiu es vol promoure la implicació dels veïns en els afers públics i afavorir la inclusió i la cohesió socials. D'aquesta manera, l'Ajuntament manté l'aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania.

Aquí podeu consultar l'estat d'execució dels projectes escollits per la ciutadania per a la tercera edició dels pressupostos participatius.


Les fases del procés participatiu

1. PLUJA D’IDEES

Presentant fins a cinc propostes per millorar la vila. Cal tenir en compte els criteris establerts, i sobretot que siguin una inversió.

2. SUPORTS

De les propostes dels ciutadans podem donar suport a aquelles que creiem que s’haurien de portar a terme. Cada ciutadà disposa de 5 suports. Les 20 propostes que hagin obtingut més suports passaran a la següent fase de valoració. Prèviament, els tècnics municipals hauran triat les propostes viables i hauran fet una primera valoració tècnica.

3. PRIORITZACIÓ

Preseleccionades les propostes finalistes per part de la ciutadania i valorades econòmicament per part de l’Ajuntament, els membres de l’equip de treball podran decidir, sobre un total de 20 propostes, quines són les que consideren que s’han d’incorporar al Pressupost municipal de l’any 2020. Es podran escollir tantes propostes com es vulgui, sempre i quan la suma dels seus imports no superi el 100.000 d'euros.

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^