X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.02.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Institut Llavaneres, classificat a la UB per a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives
La fase final, organitzada per la Xarxa Vives, tindrà lloc a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 22 al 24 d'abril

La Universitat de Barcelona (UB) ha acollit del 3 al 5 de febrer la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Els equips participants, provinents de 24 centres docents, han realitzat 39 debats al voltant del tema d'enguany: «La tecnologia augmenta la felicitat?».

El debat final ha estat disputat entre l'equip de l'Institut Llavaneres de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i l'equip de l'INS Eugeni d'Ors de Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès), i ha sigut l'equip llavanerenc qui ha resultat campió. Així, els alumnes Víctor Alumà (4t d'ESO), Berta López (4t d'ESO), Hugo del Río (2n de batxillerat), Júlia Higueras (1r de batxillerat) i Júlia Roca (1r de batxillerat), amb Encarna Cañete com a capitana, representaran la UB en la fase final de la lliga de debat, que acollirà la Universitat Rovira i Virgili del 22 al 24 d'abril i reunirà als equips representants d'altres tretze universitats.

La Xarxa Vives organitza des de 2014 la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. La competició d'oratòria consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d'estudiants competeixen a una mateixa universitat. Enguany, la competició compta amb catorze fases locals que es disputen entre els mesos de gener i març a les universitats Abat Oliba CEU, d'Alacant, d'Andorra, Autònoma de Barcelona, de Barcelona, de Girona, Jaume I, de Lleida, Miguel Hernández d'Elx, Politècnica de València, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, de Vic- Central de Catalunya i de València. En total, 169 centres docents d'Andorra, Catalunya i el País Valencià participaran. Finalment, els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final de la competició. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar habilitats comunicatives i competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d'informació, l'anàlisi d'una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l'activitat d'una innovadora eina docent que, d´una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d'altra, permet l´intercanvi d´experiències amb altres professors.

Organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats, i Escola Valenciana en el cas del País del Valencià, la Lliga de Debat compta també amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Andorra. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Institut d´Estudis Catalans i l´Ajuntament de València hi col·laboren, a més de diversos ajuntaments, com el de Castelló de la Plana, Guadassuar, Mataró, Olot, Roses, Salt, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

Equip de l'Institut Llavaneres

Diputació de Barcelona
^