X
Telèfon per a situacions de vulnerabilitat
Residus
Fem de Llavaneres un municipi cada cop més sostenible i respectuós amb el medi ambient
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 11.02.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Greu reculada en la recollida del paper i el cartró
La caracterització realitzada aquest mes de febrer deixa al descobert un 30% d'impropis, una xifra alarmant
L'Ajuntament de Llavaneres adverteix que cal una millora urgent en el reciclatge del paper i el cartró. L'estudi de la recollida d'aquesta fracció, en una mostra recollida el 7 de febrer, indica que dels 202 kg de paper i cartró analitzats, un trenta per cent corresponen a residus que no toquen.

A l'estudi, s'indica que del total de residus recollits, un 69,38 % respon a paper i carrtó, i un 30,62% a impropis, és a dir, a restes que s'haurien de reciclar en altres contenidors. L'anàlisi s'ha realitzat a la planta situada a Sant Fost de Campsentelles per part de l'empresa SGS Tecnos. seguint els protocols establerts per l'Agència de Residus de Catalunya. Aquests estudis es fan un cop per semestre. En l'anterior, la xifra va arribar al 19% d'impropis i ja era preocupant.

Penalització econòmica

El regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, alerta que es tracta d'uns "resultats pèsims i molt preocupants". A més de la contaminació que suposa el fet de no reciclar correctament els residus, cal tenir en compte les sancions que haurem d'afrontar des del municipi. Fent les coses bé, fins ara, Llavaneres cobrava 45 euros per tona de paper i cartró; amb aquest elevat índex d'impropis, caldrà pagar 120 euros per tona de residus barrejats.

Recollida de paper i cartró

Diputació de Barcelona
^