X
Emergčncia per sequera!
Notícies
12.04.2020
Voluntariat contra la Covid-19
La xarxa local de voluntaris s'acosta al centenar de persones: us expliquem quines tasques estan desenvolupant

Des de la crida ciutadana del 16 de març, en ple inici de la crisi sanitària del coronavius, l'Ajuntament de Llavaneres ha aconseguit sumar un centenar de voluntaris per fer front als efectes de la Covid-19 entre els més vulnerables. Ha estat a través de la campanya  Ajunda'ns a ajudar, coordinada per les regidories de Benestar Social i de Participació Ciutadana. Del centenar de voluntaris, fins al moment, s'han creat quatre grups d'acció. Us en donem més detalls i us recordem que el formulari segueix obert.

  1. Aliments per a les famílies més vulnerables. Des de la primera setmana de confinament, la regidoria de Benestar Social es va posar en contacte amb totes les persones usuàries d’aquest departament de l’Ajuntament. Personal municipal ha treballat perquè cap persona vulnerable hagi de sortir de casa per anar a comprar aliments o productes de primera necessitat. A més, també es distribueix a domicili el dinar als usuaris del menjador social del Casal de la Gent Gran i d’aquells que ho sol·liciten. Amb l’augment de casos s’ha fet ús de la xarxa de voluntariat per facilitar els aliments que els calen. A més, un altre grup de voluntaris ajuden Càritas a descarregar un camió amb aliments i, posteriorment, a preparar lots d'aliments que es distribueixen entre els usuaris de Càritas Llavaneres. Una tercera àrea de treball dins d’aquest gran bloc consisteix en contactar de manera individual amb voluntaris de la xarxa per demanar-los que facin suports puntuals, sobretot a gent gran, sense xarxa familiar alternativa. En aquesta tercera pota també s'hi ha inclòs el lliurament a les residències del poble dels transistors recollits a través d'una altra crida ciutadana.
  2. Pla de medicació per a malalts crònics i gent gran. La segona gran acció que el consistori ha pogut desplegar ha estat en coordinació amb les farmàcies del poble i està fent possible que els malalts crònics i la gent gran sense xarxa familiar de suport rebi a casa la seva medicació, sense desplaçaments. Són un dels col·lectius més vulnerables en cas de contagi i no han de sortir de casa sota cap concepte. Aquest projecte ha mobilitzat una desena de voluntaris: dos per farmàcia.
  3. Confecció de material de protecció. Aquesta és la tercera acció posada en marxa i agrupa una vintena de voluntaris. En aquest cas, es va fer una crida entre els integrants de la xarxa per demanar mans per complementar les donacions que diverses entitats del municipi i persones individuals van fer de mascaretes i pantalles de protecció. Una vintena de voluntaris es dedica a confeccionar bates elaborades amb bosses d’escombraries, que els fa arribar el consistori i que després són repartides entre el personal sociosanitari de les tres residències del poble.
  4. Un tercer trimestre amb garanties. La darrera acció de voluntariat que està preparant el consistori dona continuïtat al repartiment de feines que es va fer abans de les vacances de Setmana Santa a tots els alumnes amb dificultats d’accés a aparells tecnològics. S’està treballant per organitzar una campanya en què els joves del municipi puguin donar suport a companys més petits que ells i d’aquesta manera es pugui garantir un mínim acompanyament acadèmic i l’orientació per accedir als recursos que els centres els distribuiran de manera telemàtica. La regidoria de Noves Tecnologies participarà conjuntament amb la d’Educació per fer arribar tota la infraestructura necessària.

Us recordem que...
  • La campanya de captació de voluntaris encara és oberta: cal tenir entre 18 i 60 anys i trobar-se bé de salut. Només cal emplenar aquest formulari..
  • Els voluntaris reben material sanitari de protecció i un justificant per poder sortir al carrer. A més, se’ls fa signar un compromís i cal que segueixin un protocol d’actuació redactat especialment per aquesta ocasió.
Voluntaris adscrits a Càritas Llavaneres
Voluntaris adscrits a Càritas Llavaneres
Dos voluntaris, després d'un servei, dissabte 11 d'abril al matí.
Dos voluntaris, després d'un servei, dissabte 11 d'abril al matí.
  
Lliurament de bates a l'Estada, dissabte 11 d'abril al vespre
Lliurament de bates a l'Estada, dissabte 11 d'abril al vespre
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^