X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.07.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Les Biblioteques del Maresme fan campanya a favor de la sostenibilitat
Els usuaris de la Biblioteca de Llavaneres ja poden recollir la guia de recursos 2020

La Biblioteca municipal de Llavaneres ja té a disposició dels usuaris la guia de recursos que cada any publiquen les Biblioteques del Maresme. Les persones que hi estiguin interessades poden passar a recollir-la per l'equipament. En aquesta ocasió, la guia vol promoure la sostenibilitat. Des de Llavaneres, hi contribuim amb un reportatge sobre jardineria sostenible. El podeu veure en aquest enllaç de YouTube.

Les Biblioteques del Maresme presenten la guia de recursos del 2020, El Maresme es mou per la sostenibilitat, amb el compromís de motivar a la ciutadania en temes tan cabdals com la millora del medi ambient i la sostenibilitat en clau local. La guia ja està disponible a les biblioteques de la comarca i també en versió digital a través d'una aplicació per a dispositius mòbils, Bibliosmaresme.

El Maresme és una comarca ecològicament molt diversa i amb una ciutadania preocupada per la millora del medi compartit. Aquesta guia recull propostes molt diverses, com ara la connexió de la biodiversitat forestal amb la urbana, el consum responsable de recursos, l'increment de la recollida selectiva de residus, l'aprofitament de l'aigua o l'eficiència energètica, entre d´altres. Totes les iniciatives representen implicacions personals amb visió cívica per la millora de la vida col·lectiva en una comarca molt acollidora. Cada projecte o proposta s'emmarca dins d'un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per les Nacions Unides, per prendre consciència social sobre la necessitat de protegir el medi ambient i adquirir uns hàbits de vida més sostenibles.

La guia s'edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les biblioteques municipals pels voltants de Sant Jordi (enguany el 23 de juliol). La guia compta amb uns codis QR que enllacen als vídeos de les iniciatives que es recullen, i que mostren aspectes més específics i concrets de totes elles. Al final de la guia, a la bibliografia, s'han recollit tots els materials relacionats amb propostes relacionades amb el medi ambient, la sostenibilitat i l'ecologia, que es troben a les biblioteques municipals, així com un recull d'altres fonts d'informació local a la xarxa sobre aquesta temàtica. Finalment, també hi ha la versió digital, Bibliosmaresme, accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils.

Diputació de Barcelona
^